Sunday, January 28, 2007

Material girl ja sienipääsisko

Aloin katsella kuvia, mitä aion blogiin pistää ja jostain syystä alkoi päässä soida Madonnan kappale: "'Cause we are living in material world and I am a material girl..." Tavaran määrä vain kasvaa ja erityisesti lankakasat. Tästä motivoituneena päätin pitkällisen pohdinnan jälkeen ilmoittautua Lankahamstereihin, mutta en vielä tiedä saanko kaikki lankakasat punnittua ennen sitä. Joka tapauksessa punnitsen valmistuneet työt, luonnollisesti.

Alkuviikosta kävin Reetan kanssa Priimassa ja sieltä mukaan tarttuivat nämä:Syötävän söpöistä Sandnesgarnin alpakkalankakeristä tulee mulle säärystimet kylmille pakkasille (nyt kun niitä ilmeisesti on tulossa, jee!). Pitää vielä suunnitella, miten säärystimiin tulee raidat ja teenkö jotain erikoista mallikuviota vai ihan perusjoustinta. Jossain blogissa oli säärystimien alaosaan tehty ihana pitsi, joka nyt kummittelee mielessä. Mikäköhän blogi se oli ja mitenköhän semmoinen toteutetaan. Noo, jääköön toistaiseksi muhimaan.

Ajatuksia herättävät myös nämä heijastinlangat, jotka ostin aikaa sitten. Heijastavuus ei kuvassa yllättäen näy, mutta kyllä se toimii. Ajattelin ainakin takin rintapieleen virkata heijastinkukan, koska en tavallista heijastinta toistaiseksi omista (HYI!). Ehkä myös miehen pipoon tulee tästä yksi säie, niin näkyypä ukko pimeällä.


Iskä osti mulle alennuksesta lankaa. Tai ei varsinaisesti ostanut lankaa, mutta kaupassa sanoi: "Ottakaa mitä haluatte, että päästään lähteen." Minähän se marssin lankahyllylle ja nappasin parit Novitan alennukset mukaan:


Tukholmastakin ostin kaikennäköistä kivaa, mutta koska reissusta on niin paljon sanottavaa, blogaan erikseen vielä siihen liittyvän jutun. Luvassa siis tietoa Tukholman lankakaupoista, joten pysykää kuulolla! ;)

Onneksi oon saanut jotain valmiiksikin, ettei pelkkiä lankaostoksia tartte esitellä. Lankahamsterit on innostaneet saamaan pikkuprojekteja nyt valmiiksi, että pääsee hamsuprojekteihin keskittymään rauhassa. Viikonloppuna valmistui ex tempore siskolle baskerilätsä, johon piti saada siskon päässä oleva hervoton kuitukasa mahtumaan. Malli on siis täysin omasta päästä vedetty työn edetessä. Jonkin verran käytin apuna Käspaikan baskerin ohjetta.


Lankana Novita Jenga ja väritys muistuttaa mielestäni liituvärisekoitusta, jonka koira on syönyt ja sitten ripuloinut pihalle. Mutta sisko tykkää, joten mikäs siinä sitten. Lätsästä tulee jossain määrin mieleen hervoton sieni. Tässä kuva sienipääsiskosta myös takaapäin:


Myös ihanaiset Lyyra-sukkani valmistuivat! Katsokaa ja ihailkaa:


Nyt hipsin sänkyyn. Pysykää kuulolla, paljon kivaa juttua vielä tulossa. ;)

1 comment:

Macy said...

You write very well.