Wednesday, July 12, 2006

Päähuivi

Pitkästä aikaa taas kirjottelen. Piti kaverin muksulle tehdä päähuivi Novitan kesänumeron ohjeen mukaan, mutta ohjeessa oli virhe ja huivi itsessään oli todella iso, joten tyydyinkin sitten keksimään ohjeen omasta päästäni. Tulos on tässä:


Aika kiva siitä mun mielestä tuli. Tässä suurpiirteinen ohje, jos joku siitä jotain saa irti:
1. krs. Tee 127 kjs. Tee lisäksi 3 kjs, joilla käännät työn. 2. krs.Tee jokaiseen ketjusilmukkaan pylväs. 3. krs. Tee toinen pylväskerros tekemällä jokaiseen pylvääseen pylväs. 4krs. Aloita kaaret: Tee 3kjs. ja hyppää yhden pylvään yli ja kiinnitä ketjusilmukat seuraavaan pylvääseen piilosilmukalla. Jatka näin koko kerroksen ajan. 5. krs. Aloita kavennukset: Tee 3 kjs. ja virkkaa kuten edellinen kerros, mutta tee viimeiseen kaareen vain 2 kjs ja pylväs. Tee sitten 3 kjs, käännä työ ja jatka samaan malliin, kunnes jäljellä on vain yksi kaari. Katkaise lanka ja päättele.
Tee lopuksi nauha: Tee 70 kjs, sitten huivin leveämpään päähän kiinteitä silmukoita jokaiseen ketjusilmukkaan, jotka tehtiin ihan aluksi. Jatka nauhaa tekemällä myös toiseen päähän 70kjs. Tee 1 kjs ja käännä, tee toinen kiinteiden silmukoiden kerros koko nauhaan.

Toivottavasti siitä saa jotain irti, vinkkejä saa antaa, miten tällaista yksinkertaista ohjetta saa monipuolistettua ja ehkä myös kirjoitettua selvemmin muiden iloksi. :)

Muuten neulerintamalle kuuluu aika hiljaista. Sain viimeinkin koottua eräälle kaverille tekemäni topin, mutta kuten kuvasta näkyykin, en ole jaksanut vielä päätellä kaikkia langanpätkiä. Malli on aivan ihana! Mietin, että sopisikohan samanlainen myös itselleni, vaikka olenkin vähän tuhdimpaa mallia. Malli on nro 3 Moda 2/2006 ilman hihoja. Ohje oli alunperin Tennesseelle, mutta sovelsin sen luonnonvalkoisesta Viola-langasta.


Hirmuinen hinku jatkuvasti tehdä jotain, mutta en malta pitkäjänteisesti keskittyä tekemään mitään, eikä siksi mikään tunnu oikein edistyvän. Teen kaikkea pari riviä silloin tällöin, kun ajastakin on pulaa. Yhdet sukat sain tässä välissä valmiiksi kanervan kirjavasta Nalle colorista, mutta ne olivat niin tavalliset perussukat, etten jaksanut niistä kuvaa ottaa. Kohta varmaan pääsen taas blogaamaan lankaostoksia, sillä mennään työkaverin kanssa tsekkaamaan Novitan tehtaanmyymälän kesäale ja syksyn lankakartan värit livenä. Raporttia seuraa...

1 comment:

koi said...

Mä tein paritkin päähuivit ihan fifin ohjeella puuvillalangasta. Virkkasin narut nauhoiksi ja hyvin kelpasivat saajilleen.