Wednesday, November 29, 2006

Damdi dam dam...

Tilasin Helmiq:sta helmiä. Itse ehdin vain vähän ihailla helmiä ja näyttää miehelle miten helmienkeli tehdään, ja nyt se on väkertänyt niitä ihan innoissaan. Idea on saman puljun sivuilta. Enkeleiden tarkoitusta ei voi sattuneesta syystä paljastaa ennen joulua, mutta kuvan voin näyttää:


Tein Alafossin Lopista miehelle pipon, mutta siitä tuli pikkaisen liian iso. Purkamaanhan ei ruveta, vaan potentiaalinen huopuva lanka heitetään koneeseen. Siellä se nyt iloisesti pyörii, katsotaan tuleeko ulos nuken pipo. Väritys menee langassa aika hassusti pipoon, tulee tuommoinen spiraali raita, joka menee pipon laella vähän kummallisesti. Mutta on se silti hieno. Onneksi tätä on toinen kerä, jos menee ensimmäinen viritelmä koneessa pilalle. Suosittelen tätä lankaa, todella mukava neuloa. Kuvassa olin ehtinyt jo harsia muovipussin pipon sisälle estämään kiinnihuopumista. Koneessa pipon kanssa pyörii jo aikaisemmin miehelle ja kaverille tehdyt hahtuvalapaset.


Voitin Heinin blogiarvonnassa, ja paketti saapui alkuviikosta. Retu-sukkalankaa neulotaan 3-4 millin puikoilla ja siinä on 60% villaa, 20% polyamidia ja 20% polyesteria. Aloin heti miettiä, miten mukavasti valkoinen sukkalanka ja Kool Aid sopivatkaan yhteen. Mielestäni kortti on aivan järjettömän söpö, voisin viedä sen töihin itselleni muistutukseksi. Suklaatkin ovat varmasti herkullisia, mutta ne saa syödä vasta jouluna. Meillä on tapana pitää kuukausi pari ennen joulua suklaalakko (suklaakalenterin suklaata ei lasketa), jotta joulusuklaat maistuisi paremmilta.


Sitten vielä pimeä kuva silmukkamerkeistä, jotka väkersin. Suuri helmi on tumman punainen ja päissä olevat pienet helmet kirkkaamman punaisia. Nämä merkit ovat paljon hienommat kuin miltä tässä kuvassa näyttävät.


Neulerintamalla jotain uutta, mutta en ole jaksanut kuvata. Tilausjutut edelleen esittelemättä, mutta en jaksa kuvia tavallisia sukkia yksittäin vaan yritän niputtaa kaikki esiteltäviksi sitten joskus hamassa tulevaisuudessa. Sain myös kolmannen joululahjani valmiiksi, ja se on aivan ihastuttavan upea. Noista helmistä olen nyt innostunut ja harjoitellut parina päivänä peyote-tekniikkaa. Se on sinänsä helppoa, mutta pitäisi kai ensimmäisiin töihin hommata vähän helpompia helmiä, kuin noita pikkuruisia siemenhelmiä.

Vielä pikkiriikkisen kouluhommia jäljellä. Oon ihan hurmoksessa tästä upeasta vapauden tunteesta: kun tulen töistä, voin tehdä jotain muutakin kun kirjoittaa koulujuttuja tai lukea tenttiin. En ees tienny, että tämmönen elämä on mahdollista! Nyt aion sukeltaa syvälle Sny:ltä saamani Sukkasillaan -kirjan syövereihin, joten adios tältä erää.

3 comments:

Saijja said...

Aivan ihania helmienkeleitä!! Voih tarkoittaako tämä että mun on ostettava helmiä.. kääk..

Marja V said...

Peyoteen delicat ovat kivoja, koska ne ovat hyvin säännöllisen muotoisia. Ne normaalit delicat vaan ovat melko pieniä.

brianna said...

Ihania helmienkeleitä, päässä alkoi jo raksuttamaan kuinka upeita siroja joulukuusenkoristeita noista saisi - kimmeltäisivät kuusenkynttilöiden valossa varmasti upeasti. Ovatko mohairit jo muuntautumassa huiviksi? :)