Thursday, October 04, 2007

Synttäriarvonta

Vanhenen tänään ja vuosia on takana kokonaiset 24 kappaletta. Aamulla tuntuikin vanhalta, kun joka paikkaa kolotti. Synttärin kunniaksi aion pistää pystyyn arvonnan, johon voit osallistua seuraavalla tavalla:

Muistatko nämä ihanaiset säärystimet? Arvatkaapa kuka idiootti pesi ne tavallisessa pesuohjelmassa villaohjelman sijaan?


Jep, minähän se. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, ei joustinneuleesta näy jälkeäkään.

Synttäriarvontaan voit siis osallistua kertomalla kommentissa, mitä näistä pilalle huopuneista säärystimistä voisi tehdä. Palkinnoksi kaivan jotain kivaa lankavarastostani ja ehkä jotain muutakin.

Uuden arvonnan ansiosta huomasinkin unohtaneeni postittaa edellisen arvonnan voiton! Nyt hävettää ja voisin vaipua maan rakoon. Rouva Oranssi, hoidan palkinnon sinne mahdollisimman pian! Positiivisena puolena olkoon se, että syksyn pimeydessä palkintopaketti tuntuu vielä mukavammalta.

Ja kiitokset kaikille kalapeittoa kehuneille! Kissat ovat omineet sen melkein kokonaan, mutta kyllä minäkin olen välillä päässyt alle lämmittelemään.

29 comments:

Pami said...

Ihan ensiksi onnea vaan merkkipäivän johdosta!!! :-)

Toiseksi onpas aivan ihana kalapeitto, jonka vasta nyt hokasin, kun en ole ennättänyt käydä blogikierrosta kunnolla lävitse. Mutta parempi myöhään...:-)

Sitten tuohon huopumisjuttuun. Vois tehdä kuusenkoristeita (punaisia) tai koruja. Jossain blogissa oli kivoja koruja huovutettu jostain vanhasta jutusta, en muista tietenkään missä. Nyt ei jaksa keksiä enempää. Keksiköön muut ;-)

milliini said...

näistähän voisi tehdä pienen laukun leikkaamalla auki ja ompelemalla yhteen. Tai vaikka penaalin tai jonkun muun pussukan. Tämmöinen toimisi varmasti myös termospullon lämmittimenä... näitä ideoitahan riittäisi, mutta keksiköön muut lisää :)

Marja V said...

Laukku. Leikkaat auki ja ompelet sopivan muotoiseksi. Sitten vielä jotain joustamatonta leveää nauhaa hihnaksi. Laukun voi koristella neulahuovuttamalla, ompelemalla siihe helmiä ja siihen voi tehdä napin massasta. Yksittäisistä säärystimistä saisi pikkulaukkuja ompelemalla pohjan umpeen ja leikkaamalla ne lyhyemmiksi.

Liisa said...

Leikkaat pieniä sydämiä ja kolmioita ja palloja ja ompelet/liimaat niihin kiinni heijastinkangasta ja vielä nätti naru, ja annat joulukorttien välissä tärkeille :)

Tuulia said...

puikkopussi? Jos leikkaat pituussuunnassa halki, ja ompelet vuorin, sais ehkä kivan pussin sukkapuikoille, semmosen rullan :)

Tarja said...

Onnea!

No kissaihmisenä ehdotan kissin leluja : )

tuijam said...

ompele sivuista yhteen ja saat mainion, ennenkaikkea lämpimän pefletin! Meillä vastaavia huopuneita palasia on milloin rattaissa, milloin pulkassa, jäähallin kylmillä puupenkeillä tms. Ja avot, tarkenee meikäläinenkin - kylmäkankku- istuskella ilman virtsistulehduksen vaaraa.

Maartsi said...

Onnea oikein paljon! Ovatko säärystimet kutistuneet? Silloin niistä voisi tehdä kämmekkäät, leikkaat vain reiän peukun kohdalle.

alisanmamma said...

Onnea synttärisankarille! Neulatyynyn voisi tehdä säärystimestä ja patalappuja :)

villasukka said...

Onnea!!! Hmmm... kännykkäpusseja, niskatyyny, kapean peffanalusta (leikkaa auki ja tarvittaessa kanttaa)....

Liinu said...

Minä teen omista peltitekeleistäni (joskus tuppaavat huopumaan liikaa) pannunalusia tai pannulappuja sekä pohjallisia kenkiin.

Merith said...

Onnea sankarille!

Niistä voi väsätä kaulaliinan. Kumpikin säärystin kahtia ja sitten lyhyet sivut yhteen. Piponkin voisi väsätä.

Kata said...

Mullekkin tuli ekana mieleen laukut..:) Ihanat värit noissa ainakin on! Paljon onnea synttärisankarille!

Kristel said...

Noistahan tulee ihan selkeästi kissatyyny, leikkaat auki, ompelet yhteen ja laitat alle vielä jotain pehmustetta. ;)

Villasatu said...

onnea synttärisankarille!

Näköjään kaikki mun ideani tuli jo, ensin ajattelin käytännönläheisesti pannulappuja uunikintaita. Takapuolenalunen olisi nyt syksyllä hyvä idea...

Meeri said...

Ompele päät umpeen ja täytteeksi jotain pehmeää ja sekaan kissanminttua. Kahdelle runtille kivat kaverit :D Tai sit, leikkaa auki ja ompele yhteen, saat kivan värisen pyllynalusen autoon. Jos on siis samanlainen jääkaappi-pakastin -malli kuten minulla :D

Ja hyvää syntymäpäivää, kurja että olet kipeä :(

koi said...

no mutta ilman muuta imuja kestovaippoihin ;-)

Sire said...

Minullekin tuli ensimmäisenä mieleen laukku. Toisena ehdotan että leikkaat mukinalusia, joko neliöitä tai pyöreitä muotoja. Penaalinkin voisi niistä saada, sivut ompelee kiinni ja pituussuuntaan leikkaa halkion ja ompelee siihen vetoketjun.

Lellu said...

Rohkeasti vaan sakset käteen ja molemmat halki. Jos alkaa tuntua kassilta, niin sellainen, mutta jos ei sitä, niin sitten pannulappuja.

Rouva Oranssi said...

Älä sinä nolostele, itse olen varmasti unohtanut myös monta juttua, enkä vain muista mitä.

Mun ideat taisi kaikki tulla jo muiden postauksissa, mutta kannatan laukkua, pyllynalustaa, heijastimia, pannunalusia.

Yksittäisiä koristeita vaikka kortteihin kiinnitettäviksi.

Tai jos tekisit niistä tossun pohjat ja neuloisit / virkkaisit päällisen?

verano said...

Ilmeisesti ideani oli se kaikille ensimmäisenä mieleen tuleva. Ehdotan nyt kuitenkin säärystimien pituussuunnassa aukileikkaamista, saumojen ompelua ja vetoketjun kiinnitystä.

Kahvan/hihnan voisi tehdä samaan tapaan kuin zeska taannoin: http://www.ullaneule.net/0306/ohjeet_syyskukkia.html

hanna-h said...

Tai sitten niitä tosi hip-kahvikupin lämittimiä, jos muki mahtuu vaan sisään.. :P Ehkä kätevämpinä toimivat tosiaan esimerkiksi askartelussa. leikkaa sydämiä vaikka joulukorttiin.

pirren said...

Onnea synttäreiden johdosta!

Ja noista huovuttuneista pötkylöistä toinen pää ommellen kiinni ja näin on syntynyt pullopiilo vaikka lahjaksi menevälle pullolle :-)

Villapallo said...

Onnittelut!

Kaikki ideani on melkein tulleet jo sanottua, mutta itse kokeilisin kyllä pannulappua, kanttaisin jollain nätillä nauhalla, jotta näyttäisi että on just pannulappuja tehtykin alun perin;-)

Dlika said...

PIeniä lasinalusia!
Ja onnittelut!:)

Japsu said...

Nämä voisi leikata auki (ja tarvittaessa huovuttaa lisää), jonka jälkeen leikata erilaisia kuvioita, kuten sydämiä, joista tehdään heijastimia syksyn pimeisiin iltoihin! Leikatun palan päälle ommellaan heijastavaa kangasta ja kiinnitetään ripustusnaru.

Onnea synttäreiden johdosta!

Riikka said...

Muiden kommentteja katsomatta mieleeni tulisi, että noistahan tulis kivoja pikku kukkaroita tai vaikka neulatyynyjä, useammat kappaleet tietenkin, neulatyynyjäkin varmaan 4 kpl.

Gehenna said...

Patalappuja tai kämmekkäitä mä ekana ajattelin. Voimia paranemiseen.

Riffi said...

En tiedä minkä kokoiset noi on, mutta minä tekisin niistä kämmenikkään, leikkaisin peukuille vain reiät.