Saturday, October 13, 2007

Valmis!

Eilisen pyhän lupauksen pelottelemana neuloin sutjakasti kissanpeiton loppuun. Lankana tässä on karkkivärillä värjätty Retu-sukkalanka (kaksi vyyhtiä eli 200g) ja reunoihin virkkasin kaksinkertaisella jämäseiskaveikalla (sain muuten kulumaan koko jämäkikkaran) muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita. Ompelin kulmaan yhden kalatilkkupeitosta yli jääneen kalatilkun. Tarkoituksena oli tehdä peitosta sen kokoinen kun tulee, mutta tulikin juuri sopiva kissojen lempinukkumiskohtaan sohvalla. Tein peiton lähinnä karvaimuriksi, jotta karvat olisivat mieluummin peitossa kuin sohvassa.
Myös testinukkuja tuntui pitävän tuotoksesta:
Olen näemmä unohtanut blogata jo aikaa sitten Tuulialta saamani paketin:
Neulonta on jossain määrin kyllä välineurheilua! Vasemmalta oikealle: silmukanpidikkeitä (?), joille voi siis laittaa silmukat kätevästi odottelemaan, Cloverin silmukkamerkkejä, puikkomitta, langanerottelija, Chibi(!) ja tuollaiset kätevät rinkulat, joilla saa sukkapuikot kätevästi pysymään yhdessä. Kyllä nyt taas kelpaa neuloa!

4 comments:

Stella said...

Kaunis peitto! Jaahas, kylläpä multa puuttuu vielä vaikka mitä neulojan välineitä, mutta suotakoon se aloittelijalle :D Suloiselle testinukkujalle paljon terveisiä :-)

Japsu said...

Ihana peitto ja suloisia kisulaisia! Idea pitää laittaa korvan taa karvaisten ystävieni joululahjaideoihin!

Ja onnea 11 000 kävijästä!

Helmis said...

Tosi ihana peitto. Kyllä kissan kelpaa, kun on käsinneulottu kalakuvioitu peitto!

Kysyit sitä pipolehteä ja se on:
Novitan Talvi/2004.

Lehdessä on punasävyinen kansi (punainen huopasesta tehty hiippalakki mallin päässä) ja kannessa lukee, että yli 20 neuleohjetta LAPsiLLe!
Mallikuvissa pipo on mustanharmaa ja herramallin päässä.

Suolaaja said...

Olipa kiva käydä kurkkimassa täällä:) Todella hieno se sun iso kalapaloista tehty peitto! Onnittelut siitä. Ja täällä on vaikka mitä muutakin kivaa... Täytyy kokeilla sitä sun Ulla-juttua eli karamellivärjäystä langoille. Laitoin blogiini palmikonvirkkausohjetta, sulla näyttikin olevan jo Virkkaajan käsikirja, eli sieltä minäkin niitä palmikoita opiskelin. Ja sitten vaan pipoa virkkaamaan ja sommittelemaan kohosilmukoita ja niistä palmikoita työn levetessä :) Kerro heti jos alat virkkauspalmikkoprojektiin, olis mukava seurailla asiaa :)