Saturday, February 10, 2007

Hamsteri- ja muita töitä

En olisi uskonut, mutta hamsterikuukauden viettäminen onkin melkoisen kivaa. Hirmuisia langanostohimoja ei ole vielä tullut, joten ehkä vielä ei kannattaisi kauheasti puhua. ;) Parasta on se, että saa töitä tehtyä loppuun asti. Yleensä tykkään vain alottaa, sitten on kymmenen työtä kesken eri koreissa ja aivan hirmuisessa lankasotkussa, eikä niitä sitten enää edes huvita jatkaa. Lankahamsteriuden tavoitteina on vielä tehdä yksi mallitilkku neulottuihin räteihin, edes yksi ikuisuusprojekti valmiiksi tai etenemään, yhdet säärystimet ja yksi lyhyt neuletakki. Toivottavasti nyt ei tule paineita, kun menin kirjoittamaan tavoitteet tänne. Jotain isompaa olisi kiva aloittaa. Pitäis itselleni ainakin tehdä joku kiva neuletakki näille pakkasille. Ai niin, aikaisemmin olenkin unohtanut kertoa, että kuulun Lankahamsterit 6 -blogiin.

Sitten valmiita töitä:


Tämä kaulahuivi valmistui jo ennen hamstereita, mutta päättelin sen vasta äsken. Lankana Garnstudion Eskimo, puikkokokoa en enää muista (suosituskoko), 26 silmukkaa ainaoikeinneuletta kyllästymiseen saakka. Mutta pysyypä mies lämpöisenä. :)

Seuraavaksi iiiiiihanat säärystimet itselleni:


Kuvan rajaus on vähän epäonnistunut, mutta arvostan aikaani niin paljon, että en jaksa käyttää sitä kuvien muokkaamiseen. Ehkä sitten eläkkeellä. Säärystimissä on lankana Sandnesin Alpakka, 3 mm:n puikot ja silmukoita alussa 70, joista nilkassa sitten kavennettu muutamat pois. Näillä säärystimillä on riittänyt käyttöä mittarin kieppuissa 20 pakkasasteen seuduilla. Samaa lankaa jäi, joten väkersin itselleni myös tumput:


Tumpuista oli tarkoitus tulla hyvinistuvat, koska ajattelin käyttää niitä kovilla pakkasilla toisten tumppujen alla. Rakastan alpakan ihanan pehmeää kosketusta, aahh....

Lopuksi vielä erittäin mairitteleva kuva meikäläisestä (näytän ihan katuojasta heränneeltä):
Kiinnittäkää katse kuitenkin hauskaan pipoon! Katsoin piposta otetut kuvat läpi luonnollisesti vasta sen jälkeen, kun olin jo pipon antanut uudelle omistajalleen, eikä missään näkynyt pipo oikein kunnolla. Käsityksen piposta kuitenkin saa. Lankana Teddy ja 7 mm:n puikot. Ohje löytyy Kotilieden numerosta 21/2006 (ilmestynyt 7.11.2006). Oli ensimmäinen kerta elämässäni, kun tein tupsun. Tupsusta tuli ihan kivannäköinen, mutta toivottavasti se ei leviä esim. ruuhkabussiin... ;)

No comments: