Sunday, February 18, 2007

Kalevalaa ja lisää hamsterointia

Pari postausta sitten luettelemastani hamsterikuukauden tavoitteesta voi vetää yhden kohdan yli - sain nimittäin ihan peruspötkösäärystimet Novitan seiskaveikasta valmiiksi. Toinen on ollut jo jonkun aikaa valmiina, mutta jostain syystä iski tuota joustinta kohtaan täydellinen plääh, joten pari valmistui vasta nyt. Kuva pötköistä ja Riesan ilme kertoo omat fiilikseni näitä pötköjä kohtaan:
Tänään sain myös valmiiksi lapsen perustumput Nalle Colorista:


Ja lisää tilkkuja Vaaka ry:lle, nyt maailma pelastuu! ;) Ihan mukavasti oon saanu epämääräsiä pikkusia lankanöttösiä tuhottua.


Maanantaina, viisurileikkauksen jälkeen, olisin hemmotellut itseäni ostamalla lankaa, mutta en halunnut pudota hamstereista, joten ostin itselleni Kalevala-neuleet kirjan. Kirjassa on paljon metkoja palmikkoideoita, joista osa alkoi jo vähän kuiskutella mulle.Edelliseen postaukseen oli kommentoitu, että heijastimet tulisi asettaa polven korkeudelle, koska sitä ylemmäs auton ajovalot eivät ylety. Totta, korjaankin siis kommenttiani: Pipo on turvallinen, mikäli sattuu konttaamaan tienvieressä tai auto tulee alamäkeä ja itse kävelee ylämäkeä. ;)

Tähän astinen lankahamsterikulutus on 990 grammaa, eli 10 grammaa alle kilon! Nyt pitää äkkiä väkertää jotain 10 gramman edestä, että saan edes kilon kulutettua. Jotkut ovat tehneet ihan hulluna kaikkea, melkein oma saamattomuus hävettää. Ehkä kuitenkin tärkeintä tällä hetkellä on se, etten osta lankaa, vaan yritän saada nykyisiä projekteja loppuun. Tästä puheenollen, taidankin mennä ottamaan ikuisuusprojektin kauniiseen käteen.

3 comments:

Anonymous said...

Ei niiden heijastimien tarvitse olla polvenkorkeudella että näkyis. Heijastimien tarkoitushan on nimenomaan että näkee jo reilun matkan päästä jalankulkijan, oli heijastin pipossa tai kengissä. Kyllä se auto saa olla aika lähellä ettei valot "ylettyis" enää pipoon asti... Kyllähän liikennemerkitkin heijastelevat vaikka ovat pään yläpuolella.

Sahrami said...

Autoilijana kyllä huomaan pipoissakin olevat heijastimet. Pääasia on, että heijastimia on PALJON ja joka puolelle sijoitettuna. Heijastimia pitäisi käyttää myös HÄMÄRÄSSÄ, siinä vaiheessa kun jalankulkija vielä erottaa autojen värit ja mallit korttelin päästä, niin autoilija ei enää havaitse jalankulkijaa ilman heijastinta. Ei sitä meinaa itsekään uskoa, että kävellessä ihan hyvin näkevänä autoilija on samaan aikaan jo melkein pimeässä.

Heijastinlankaa saa varmaan ostaa hamsterikaudellakin - ellei sitten siihen liity se vaara,e ttä samalla hankkii jotain muutakin...

Viukkeli said...

Kyselit blogissani olleen ruskean neuletakin ohjetta. Ohje löytyy Sandnesgarnin neulelehdestä mix dame nro 0602. Tai noin ainakin lehtisen kannessa lukee. :)