Friday, August 04, 2006

FIFIIIII!!

Vautsi vau, nyt se on vihdoin valmis! Siinä se on, kaikessa komeudessaan:


Valmistuminen vähän hidastui kesän takia, koska kuumalla ei tee mieli pitää tuollaista isoa lämmintä möykkyä sylissä. Nyt se valmistuikin mukavasti syksyksi. Ja on aivan ihana! Oon tosi ylpeä siitä. Iski vaan kauhea himo tehdä erilaisia huiveja (nyt ymmärrän muita neulojia paaaljon paremmin taas), ja oonkin miettiny, mikä huivi sopisi tehtäväks Fifin jälkeen. Ajattelin melko tylsästi Fifi2:sta, jota vois ehkä käyttää myös kaulahuivina tarpeen vaatiessa. Vai voisko? Joka tapauksessa nykyinen Fifi on tehty Nallesta 3,5 puikoilla. Ensi kerralla voisin käyttää vähän paksumpia puikkoja, näkyisi toi malli varmaan paremmin.

Ajattelin kuitenkin tehdä seuraavan huivin tuossa alla näkyvästä langasta, jonka ostin Menitasta. Meinaan siis tuota Grignascon Tangoa. Otin kerän käteen ja olin mennyttä naista. Langan speksit: virgin wool 50%, alpakka 25% ja viskoosia 25%. 20s ja 32krs = 10cm. Tiiä sitten vielä, mimmoista sitä on neuloa, mutta jos on kivaa neulottavaa, niin tästä vois syntyä vaikka se ihana neuletakki itselle, mistä oon jo haaveillu. Pitää vielä keksiä jostain joku ohjekin. :)


Kävin siis ratsaamassa myös Menitan, jossa olikin kivasti alennuslankoja. Kaikki muut langat tarttuivat mukaan, "kun kerran halvalla saa". Butterfly vaikuttaa kivalta uudelta tuttavuudelta, vaikka en tiedäkään, mitä siitä tekisin. Palmaa ostin, koska uskoisin tuon vaaleanpunaisen olevan jonkun tyttölapsen onnentuoja. En kyllä tiiä yhtään, mitä niistä tekisin. Violetista vois tehdä itselle jotain. Mietin kyllä, lieneekö Palma keinokuituisuudensa takia kovin hiostava. Brillaa ostin - krhm - kilon. Mutta aion oikeasti käyttää tämän johonkin! Mielessä on yksi kiva toppi, joka oli myös Menitassa näytillä. Pitää vaan etsiä se lehti jostain, missä ohje on. Mutta mitäpä sitä enää topilla, johan tässä kohta talvikin tulee.

Sunnuntaina jatketaan arvonnan merkeissä, nyt neulomaan.

3 comments:

Villasatu said...

Mahtava Fifi! Tohon on kiva kääriytyä!

akka said...

Upean näköinen, onnea :)

Anonymous said...

Palmasta tulee ainakin hyvä ja lämmin peitto vauvalle. Kokeiltu Nean kanssa ja välistä tuntui olevan liiankin lämmin. Ulos tosin olisi tarvinnut kaveriksi jonkun villa jutun, mutta sisällä ja autoreissuilla aivan mahtava peitto! :o)
-Saija-