Sunday, July 30, 2006

Tuhat rikki!

Vautsi, blogiani on käyty katsomassa jo yli tuhat kertaa. En olisi totta puhuttuna uskonut, että täällä niin monesti käytäisiin. Suuret kiitokset kaikille kävijöille! Kuten monilla muillakin näyttää blogeissa olevan tapana, aion pyöreän luvun rikkoutumisen kunniaksi järjestää pienen arvonnan. Kaikki tähän postaukseen kommentoineet kävijät osallistuvat siihen, ja yllätyspalkinnon voittaja arvotaan ensi sunnuntaina 6.8.

Seuraavaksi vähän aikaansaannoksia. Väkersin muutamat sukat, kuten kuvasta näkyy. Vaaleanpunaiset ja vihreät ovat myyntiin ja hääkassaa kartuttamaan, mutta violetit tein ihan itselleni ihanasta itsevärjätystä langasta. Vähän jännittää, kuinka väri pesussa pysyy, mutta sittenhän sen näkee.Viime viikolla kävin jälleen ratsaamassa Novitan tehtaanmyymälän. Maastonallesta tulee pipot sormikkaat työkaverin pojalle ja tämän serkulle. Palmaa ostin, koska se oli halpaa ja halusin. Voin ottaa hyviä Palma-ideoita vastaan. Kolmesta kerästä saa jonkinmoisen kaulahuivin ainakin, jos ei muuta. Valo-lankoja ostin joulua ajatellen, mutta niistä tarkemmin sitten myöhemmin. Ei viitsi pilata yllätystä. Ja kyllä, olen joululahjojen suhteen ajoissa liikkeellä. ;) Kuten kuvasta näkyy, Valo-langat ovat silmiäsärkevän kirkkaita. Tuskin niitä viitsii mihinkään käyttää pelkästään. Vai mitä sanoisitte neonpunaisista loistavista sukista?...


Löysin myös kivanvärisiä pussilankoja. Violeteista en vielä tiedä, mitä niistä tekisin, mutta valkoiset ajattelin värjätä. On näemmä päässyt tämä värjäyskärpänen iskemään ihan kunnolla. Olis kiva vaan saada käytettyä niitä värjättyjä lankoja välillä johonkin.


Liityin neulomaan rättejä. Tarkoituksena on kehitellä omia mallineuleita ja tehdä kaikista täällä olevista mallineuleista tilkku. Aloitin tekemällä tilkun Feather and fanista, joka näkyy alla. Mallineule on aivan ihana! Ja helppo! Aloin himoita tästä huivia itselleni, johan se syksykin sieltä tulee, joten kaula- ja hartiahuiville saattaapi olla tarvetta. Josta tulikin mieleen, että Fifikin tuolla vielä odottelee valmistumistaan... Joka tapauksessa Feather and fan huivini jää toistaiseksi odottamaan Sitä Oikeaa lankaa.


Olen myös vakaasti päättänyt jälleen parantaa maailmaa neulomalla. Vaaka Ry. kerää tilkkuja, joista tehdään peittoja. Peitot jaetaan niille, joilla tarvetta on. Yhteen peittoon tarvitaan vähintään 20 tilkkua. Alla näkyvät meikäläisen tekemät tilkut. Näihin saa kätevästi upotettua jämälankoja ja peitoistakin tulee hauskannäköisiä, kun on erilaisia tilkkuja yhdisteltyinä. Voisi itsellekin tehdä hienomman sohvapeiton.

Lopuksi haluan haastaa kaikki blogini lukijat mukaan pelastamaan maailmaa! Blogilistan mukaan blogillani on 65 tilaajaa. Jos jokainen näistä tilaajista tekisi yhden tilkun, saataisiin 3 valmista peittoa ja pari tilkkua jäisi yli. Niillä peitoilla saisi kolme lasta onnelliseksi. Paljoa tämä maailmanparantaminen ei siis vaadi. :) Pistäkää kaikki minulle viestiä, jotka otatte haasteen vastaan.

21 comments:

Sia said...

Olet ahkera sukankutoja!! Onnea tuhannesta lukijasta!

zeska said...

Oi, tuo tilaajien tilkkujen neulominen on kiva idis. Mutta mä neulon niitä jo, mites ne 64 muuta :)?

Pörrö said...

Kuulin eilen kanavalla hyvän ajatuksen: maailma paranee silmukka kerrallaan.

Krista said...

Onnea tuhannesti tuhannesta!

Minä voisin tehdä muutaman tilkkusen. Otatko tilkkuja vastaan enemmänkin jos laitan haastetta eteenpäin? (ajattelin, että kun minut on haastettu kolmella tilkulla, minä haastaisin kolme tekemään jokainen kolme tilkkua..jne..)

verano said...

Onnea täydestä tonnista :)

Hm, voisihan sitä itsekin pari tilkkua 7veikoista tehdä..

k2o said...

Heh, mulle kävi noitten valolankojen kanssa niin kuin piirretyissä aina. Kävelin lankakaupan oven kohdalla ja vilkaisin sisään, kävelin ohi ja tajusin vasta jonkun iskeneen silmään ja peruutin takasin kattomaan. Olipahan kirkkaita lankoja. En kuitenkaan sortunut mihinkään, vaikka hivelin jo ihania mohaireja :)

Osallistun arvontaan ja voisin myös lähettää tilkun, kun noin lämpimästi ja ajattelevaisesti haastoit. Lähetetäänkö tilkku sulle, vai miten?

Marja said...

Minne viet sukkia myyntiin? Minä suunnittelin myös, että puikkoja heiluttelemalla voisi koettaa ansaita vähän ylimääräistä. Sittenpä ei paljon tilkkujen neulomiselle jääkään aikaa... ;)

akka said...

Onnea tuhannen täyttymisestä!

Tulee vaakalaisena hyvä mieli tästä sun innostuksesta tilkkujen tekoon ja että viitsit innostaa toisiakin... Ihan aloin ihmettelemään etten ole omassa blogissani ihmisiä houkutellut...

Sain juuri valmiiksi pitkään kesken olleen metrisen tilkkuni. Siinä sitten valmistui peiton toinen reuna...

Gehenna said...

no ehdottomasti mukana sekä arvonnassa että tilkkujen neulomisessa. Jälkimmäinen ei vissiin kyl ollu ylläri ;) onnea ekasta isosta pyöreästä kävijäluvusta!

Vanilla said...

Arvonnassa mukana, mutta en tilkkujen neulossa.. Sori:)

Anonymous said...

Mukana arvonnassa. -Tuula

Kati said...

ONNEA TONNISTA =)

villasukka said...

Arvontaan! Teen jo Vaakalle sukkia Jkylän Kip-päivän seurauksena.

Anonymous said...

Mukana arvonnassa -JohannaVee-

Sire said...

Onnea pyöreistä kävijämääristä! Kerro sit kuinka sukat pitivät värinsä käytössä ja pesuissa. Itse en ole vielä neulonut mitään noista värjäämistäni langoista.

Taiska said...

Osallistun arvontaan...

Puputsi said...

Mä voin ottaa tilkkuja vastaan tai ne voi antaa Vaakan edustajille. Itse en varsinaisesti Vaakaa edusta, kunhan innostuin neulomalla maailmanparantamisesta. Helsingissä järjestetään myös tilkkutalkoot jossain vaiheessa, parempaa tietoa siitä löytynee akka-70:n blogista.

Haastan siis kaikki tekemään ainakin yhden tilkun. Mitä enemmän niitä tekee, sitä useampi lapsi tulee onnelliseksi. :)

Johanna said...

Osallistun arvontaan :)

Helminalle said...

Osallistun arvontaan.

Vaakatilkkuja olen jo tehnyt Vaa'alle suoraan.
Lisäksi meillä tehtiin peittoja KIP-päivän kunniaksi ja juuri tällä viikolla lahjoitettiin ne oman sairaalan synnytysosastolle :).

Hieno idea hyvän asian vuoksi, joten lupaan tehdä vielä lisää tilkkuja!

Raisa said...

Onnittelut tuhannesti! =)

Osallistun arvontaan myös.

päivi said...

Mä voisin hyvinkin kutaista pari tilkkua.. Tai vaikka 6, niin olis maailmaa parannettu jokaisen perheenjäsenen osalta.

Neonpinkit sukat.. arvaa mitä meillä on neulottu viime aikoina? Neonkeltaisia sukkia miehelle ja vanhempi tytärlapsi tilasi itselleen Peppi Pitkätossu-sukat, toinen neonpinkki ja toinen neonkeltainen.. ja silmiä särkee pelkkä langan katseleminenkin!