Sunday, August 20, 2006

Huh hellettä

Kiirusta on pitänyt, ettei ole saanut mitään neulottua aikaiseksi eikä blogatakaan ole ehtinyt. Kuumuuskin on vienyt voimia, eikä oikein saa mitään aikaan. Huomisesta lähtien ajankäyttö tiukkenee entisestään, koska olen päivät töissä ja illat koulussa. Vähän pelottaa oma jaksaminen, mutta onneksi sain salaiselta neuleystävältäni sähköisen postikortin, jossa hän kertoi minun voivan odottaa pakettia saapuvaksi ensi viikolla! Huisin jännää! :)

Vaikka minä en ole ollutkaan ahkera, niin posliinikukkani on sitä mun edestänikin. Katsokaa, miten ihania kukkia se on kukkinut jo muutaman viikon:

Käsitöitä on mukavasti kesken: Yhdestä huivista puuttuvat hapsut, aloitin kypärämyssyn Artedaamien ohjeella (saa nähdä mitä siitäkin tulee), kaulahuivin aloitin ale-Palmasta (tuntuu tosi kivalta iholla), sormikkaita olen aloittanut varren verran ja kahteen paitaan Samoksesta olen luonut silmukat, mutta en ole saanut niitä sen pitemmälle. Lisäksi minulla on kesken yhdet hahtuvalapaset, jotka on mystisesti kadonnut johonkin! Olen jo kolunnut koko kämpän läpi, mutta hahtuvakiekkoa, keskeneräistä lapasta ja puikkoja ei löydy mistään. Jos olisin keskeneräinen hahtuvalapanen, mihin menisin?...

Kuten jo sanoinkin, valmiiksi en ole saanut oikeastaan yhtikäs mitään. Pari tilkkua tein Vaaka ry:lle. Halusin treenata intarsiaa, joten harjoittelin noilla sydäntilkuilla. Raidalliseen tilkkuun puolestani yritin saada kaikki siniset langanjämäni. Se ei tosin ihan onnistunut, joten pitänee tehdä toinen jämätilkku. Yhteensä olen saanut tilkkuja aikaiseksi 14 kappaletta (mikäli löysin äsken ne kaikki, kun niitä laskeskelin) ja äitini antoi minulle 4 kappaletta omiaan (mikäli löysin niistäkin kaikki). Kohta on siis yksi täkillinen tilkkuja! Mutta unohdetaan se tilkkujen päättely... En ole varmaan yhtäkään tilkkua päätellyt kokonaan... Ajattelin kokeilla peittoa kootessa niiden virkkaamista yhteen. Näkee sitten, miten hauska siitä jälki siitä tulee. Muut tilkut eivät sitten olekaan edenneet laisinkaan...


Parit silmukkamerkitkin tein, kun ehdin ihme kyllä käymään yhtenä päivänä töiden jälkeen ostamassa vähän helmiä. Olisin blogannut helmetkin, mutta en saanut niistä hyviä kuvia, enkä viitsi suttuisia kuvia esitellä. Ihan kivoja silmukkamerkkejä niistä mielestäni tuli, vaikka kuva onkin vähän huono:


Tein itselleni Sauna-sukkia, mutta niistä tuli aivan järjettömän isot, joten purkuun menevät. Lisäksi sukkien väri ei tuntunutkaan loppujen lopuksi kivalta. Tein sukat vähän liian paksuilla puikoilla (ohjeessa sanotaan 2,5mm ja tein 3,5mm). Pitänee ostaa oikeankokoiset bambuiset puikot, koska metallisilla sukkapuikoilla en taida haluta enää neuloa yhtikäs mitään.

Neulehaaveita tuntuu kertyvän aina, kun ei niitä ehdi toteuttamaan... Haluaisin neuloa itselleni jonkun kivan neuletakin Samoksesta, mutta kivaa ohjetta en ole vielä löytänyt. Tämänhetkinen lempparilankani on ehdottomasti Samos. Lisäksi haluaisin tehdä itselleni sopivat Sauna-sukat, ja Ullasta löytyy muutenkin niin paljon ihania ohjeita, että haluaisin tehdä ne kaikki heti nyt mulle! Joululahjojakin olen jo vähän miettinyt... Mies tilasi pipon, joka pitäisi tehdä. Lisäksi huivi-innostus kaivelee mielen perukoilla edelleen. Mutta voisiko joku kertoa, mistä sitä aikaa saa ostettua?

2 comments:

Katja said...

Tehdäänkö kimppatilaus aikakauppaan? Minäkin olen jo mietiskellyt joululahjoja (ja ostanut tarvikkeita niiden tekoon) mutta pahoin pelkään, että juoksen taas viime tipassa kauppoja läpi ostellen posliinihevosia ja suklaarasioita.

Villapallo said...

Mä tein itselleni mukavan neuletakin Samoksesta, kuva löytyy täältä:
http://www.flickr.com/photos/89106813@N00/198632979/in/set-72057594049246065/

Ohje oli Novitan kevät 2006- lehdessä!