Sunday, May 28, 2006

Mystisen äitienpäivälahjan paljastus!

Nyt oon saanu äitienpäivälahjan annettua äidille, niin voin paljastaa sen teillekin. Ja tässä se on, ta-daa!
Kyseessä on siis kippurakärkitossut ziinan blogin ohjeen mukaan. Ja hyvin ne onnistui! Mietin tuota kuvaa katellessa, että toihan on aivan loistava joululahjaidea perinteisten sukkien sijaan. Tossuissa on käytetty Piikun ruska-väristä hahtuvaa. Tuli hauskasti eriväriset puolet. Toivottavasti näistä kuvista saa jotakin selvää, miten kärki kaareutuu ja väri menee. Tossuista on yllättävän hankala ottaa kuvaa (joo, ei voi olla mitään tekemistä sen kans, että en vaan osaa).Lisäks sain tänään muovikassillisen lankaa. Siinä oli jänniä löytöjä! Seuraavaksi kuvashow (oon alkanu harrastaan näitä näköjään) lankakassin sisällöstä. Määrän takia valikoin tähän mielenkiintoisimmat löydöt:

Mmmm, valkoisia vyyhtejä... Näitähän voisi vaikka värjätä!

Tää oli outoa, köysimäistä lankaa. Haisi kuitenkin ihan villalle. Jos joku osaa sanoa, mitä tää on ja mihin sitä voi käyttää, niin kertokaa ihmeessä. Ja jos joku haluaa tarjota tälle hassulle köntille uuden kodin, niin täältä lähtee tulemaan postimaksujen hinnalla (tosin sillä varauksella, että yllättäen keksin sille jotain käyttöä).

Näihin keriin ihastuin! Ei hajuakaan mitä lankoja ne on, mutta vaikuttaisivat siltä, että huopuvat. Kissa ainakin haukkasi heti kiinni. Jos joku tietää tän lankamerkin, olis ihana tietää. Värit on nimittäin syötävän sulosia!
Satunnaisia pieniä jämäkeriä. Kaipa näitäkin voi johonkin käyttää, mutta mihin?
Myös tämä lanka oli mielenkiintoinen tuttavuus. Helsingin villakehräämön Charlie Primavera. Jos jollain sattuu olemaan kätköissä tätä lankaa, näitä samoja värejä, voisin olla kiinnostunut ottamaan vastaan. Näistä selkeästi saa jotain! ;)
Yksi löytö oli tälläinen punainen, hieman paksumpi lanka, joka on ilmeisesti purettu jostain. Saako puretun ja kikkaralle menneen langan jollain kikka kolmosella suoristettua edes jonkin verran?Tämä lanka oli todella paksua, se ei oikein herättänyt mitään visioita, mutta väri on kiva! Siinä taiskin olla kaikki mielenkiintoisimmat langat. Ruskeaa lankaa oli paljon samoin kuin harmaata perussukkalankaa. Mies katteli kummissaan, kun levitin kassin lattialle, hiplailin, haistelin ja kuvasin lankoja. Ilmeisesti on jo tottunut jossain määrin, kun ei kuitenkaan sanonut mitään. :)

4 comments:

Marja V said...

Joukossa oli jotain tutun oloisia lankoja (olen myös joskus saanut jämälankapussukoita, joista ei hajuakaan, mitä kaikkea siellä on). Lankoja voit testata polttamalla langan päätä tulitikun avulla, muovilangat (akryyli ja polyesteri yms.) sulavat, mutta villa palaa. Sekoitteita tällä testillä on vaikea selvittää. Jämälankoja voi käyttää sukkiin, lapasiin ja vaikka mihin, kirjoneuleena tai raitoina.

Villasatu said...

Moikka,

Puretun, kiharan langan saa takaisn suoraksi seuraavasti: laita lanka vyyhdelle, solmi hyvin naruilla jotta vyyhdit pysyvät kasassa. Kastele kunnolla märäksi, niin että lanka ui. Ripusta vyyhdit kuivumaan paikkaan jossa ne saa rauhassa tiputtaa.

Voit yhdistää tähän pesun jollain villapesuaineella, käytä koko ajan haaleaa vettä ja vältä hankaamista ja lämpötilanvaihteluita (estät näin huopumisen). Huuhdo hyvin monessa vedessä, niin että lanka ui siinä, liikuttele kevyesti.

Tää toimii samalla lailla kuin kirharretun tukan suoristaminen kastelemalla se :-)

Mari said...

Hmmm, noista tossuista tuli heti vinkeitä mielikuvia. PItänee tehdä jotkut keskiaikainspis-tossut :)

Anni said...

Hei muuten noi ihanan väriset huopuvan oloset langat on varmaan lett-lopia! Tuli tässä vaan mieleen...