Thursday, May 25, 2006

Megapostaus!

Koulu loppu tällä viikolla, ja on ollut niin kiire, etten oo ehtiny aikasemmin postata, vaikka juttua olis ollu. Nyt luvassa lukijoiden iloksi ja tuskaksi varsinainen megapostaus, jossa paljastan kaiken!

Aloitetaan vanhimmasta tapahtumasta. Arvaatteko, mitä alhaaalla olevassa kuvassa on?


Oikein, lankaahan se, kattilassa. Meillä oli värjäilypäivä zeskan kanssa sunnuntaina. Kuvia on kuulemma odoteltu, joten seuraavaksi kuvashow.


Langat on värjätty karkkiväreillä ja osa koolaidaamalla. Tässä omat tuotokseni:

En vielä tiedä, mitä niistä syntyy. Kasassa on suurimmaksi osaksi Nallea, paitsi toinen vasemmalta on Bambinoa (siitä varmaan syntyy lasten sukat, koska sitä on vain yksi kerä enkä jaksa yleensä hirveän ohuita lankoja neuloa) . Toinen oikealta on 100% villaa olevaa huopalankaa, ja ensimmäinen oikealta on 7 veljestä., josta ajattelin tehdä sukat. Ensin piti tehdä saunasukat tuosta ihan vasemmalla olevasta villistä vihreästä, mutta sitten tajusin, että sitä onkin ihan liian vähän. Voi voi, pitänee siis värjätä lisää... ;)


Käytännössä värjäys toimi siten, että ensin langat laitettiin vyyhdeille ja likoamaan etikkaveteen n. 1:4 (ah sitä ihanaa tuoksua!). Karkkivärit sekoitettiin veteen pilttipurkkeihin, joista sitä otettiin lääkeruiskuilla. Liottamisen jälkeen langat laitettiin lämpimään (ei kiehuvaan) veteen, johon sekoitettiin karkkivärejä haluttu määrä halutussa suhteessa. Sitten lankavyyhti heitettiin joukkoon joko kokonaisena tai dippailtiin niitä kohtia, mitä haluttiin. Avuksi muille ja myös itselleni seuraavaa värjäyskertaa ajatellen, ajattelin koota tähän "mitä opin" -listan:
- Varaa paljon aikaa, lankaa ja muita tarvikkeita (karkkiväriä, etikkaa). Tähän tulee himo.
- Väri pitää keittää kiinni. Viileämmässä vedessä lisätty väri ei jää lankaan kiinni, vaan saattaa värjätä muita lankoja lämmitettäessä (meille kävi näin, vaaleissa vyyhdeissä on sinisiä täpliä).
- Sido vyyhdit kiinni selkeästi erottuvalla langalla, jotta ne on värjäämisen jälkeen helppo saada takaisin vyyhdeiksi. Itselläni jäi pari vyyhtiä vähän sotkuisiksi.

Se lankavärjäilyistä. Olen saanut taas jotain valmiiksi, pitäähän nekin esitellä. Ensin on vuorossa koulukaverilleni tehty perusneuletakki Novitan kevät 2006 mallin 40 mukaan. Takissa on käytetty Samosta, joita jo aikaisemmin esittelin. Pääntiehen jäi mulle tyypillisesti vähän reikiä. En oo vielä tähänkään päivään mennessä oppinut poimimaan pääntien reunasta silmukoita siististi. Jos tähän on jollain vinkkejä, niin otan todella mielelläni vastaan!


Sain myös rastafarilätsän tapaisen hatun siskon poikakaverille valmiiksi. Tämä tilattiin synttärilahjaksi, joten aika loppui vähän kesken, enkä ehtinyt tekemään siihen lippaa. Voihan sen onneksi myöhemminkin lisätä, jos keksin keinot. Lankoina lätsässä käytin K-kaupan jostain vuodelta nakki olevaa Pirta Columbus -lankaa, jota sain ison kasan äidiltäni. Se on 100% puuvillaa. Vaalemmat raidat on tehty Novitan Jasmin -langasta, joka on 60% puuvillaa ja 40% akryylia. Ohjetta minulla ei ollut, laskin vain siskon antamien mittojen mukaan sopivat silmukkamäärät ja aloin tekemään. Toivottavasti lätsä on hyvä!
Tässä vielä kuvat lätsästä Saulin päässä:


Megapostauksen viimeisenä uutisena haluan mainostaa, että ostimme grillin! Se on pinkki babygrilli, jonka nimi on Lucifer, mutta kutsumme sitä kotoisasti Lussuksi. Lopuksi kuva Saulista grillaamassa meidän miehekkään grillin kanssa:

3 comments:

Taiska said...

Tuo grilli... *nauraa* on muuten todella miehekäs. Lussu... :oDDD

Taiska said...

Ai niin, piti kehua noita lankoja! Kivoja värejä! (Lussu... *tirsk*)

zeska said...

:) ovathan ne kivan näköisiä, vaikka itse niin sanon. Pitää minunkin blogata kohtapuoliin ne minulle jääneet pari vyyhtiä ja sitten no, ne tämän aamuiset koolaidaukset. Vinkki: se tropical punch on kivan näköistä värjättynä turkoosin woolin päälle. Ihan vain jos unohdan sanoa. :)