Tuesday, April 11, 2006

Kulttuurimatka Riikaan


Kävin viime viikonloppuna (to-su) matkalla Riikassa. Tietysti sieltä piti katsella lankoja. Riikassa on vanhoista ilmalaivahalleista tehty kauppahalli (kuvassa vasemmalla), jota ympäröi suunnattoman kokoinen tori- ja kirppisalue. Suunnistimme sinne tutustumaan. Hallit sijaitsevat hotelli Reval Latvijasta katsottuna Stockmannin takana, Daugava-joen rannalla. Kovinkaan paljoa lankoja sieltä ei löytynyt, mutta hallien ulkopuolelta löytyi parin pöydän lankakeskittymä (lähellä elektroniikkaliikettä), joista löysin mukavan näköisiä villalankoja. Yksi vyyhti painaa reilu 200g. Muistaakseni maksoin ostoksistani yhteensä n. 10 latia, eli n. 15 euroa. Ihanat lankaostokseni näet kuvassa oikealla. Kaikki ovat 100% villalankaa myyjien puheiden mukaan (jotka puhuivat siis ainoastaan lätiä ja venäjää, piirsivät kyllä hinnan aina paperille kysyttäessä, olivat todella ystävällisiä). Torille mennessä kannattaa varata tarpeeksi pieniä rahoja mukaan; yleensä heillä ei ollut antaa vaihtorahaa 10 latin setelistä, ja sitten juostiin pitkin toria etsimässä vaihtorahaa. Ostin muuten kevään ensimmäisiä mansikoitakin torilta, kun semmonen 100 gramman kippo taisi maksaa jotain vähän reilun euron. Oli namia!

Totta puhuttuna mulla ei ole hajuakaan, millä puikoilla noita lankoja voi neuloa, kun niissä ei mitään vyötettä ole. No, mallitilkkua kehiin sitten vaan. Kolmas vyyhti vasemmalta on luumunväristä lankaa, kuva jostain syystä näyttää sen melko ruskeana. Ajattelin joko siitä tai vaaleanpunaisesta, tai ehkä sittenkin viininpunaisesta, tai entäpä oranssista... tehdä itselleni fifin. Minkäköhän kokoinen fifi moisesta köntistä tulisi? Ehdotuksia?

Paluumatkalla jäi hieman aikaa ostoksiin Tallinnan satamassa laivan lähtöä odotellessa. Sataman vieressä on Sadamarket, jonka yläkerrasta löytyi puoti, joka myi käsityötuotteita ja lankaa, sekä hahtuvaa. Puodin nimeä en muista, mutta sieltä yläkerrasta se löytyy. Sieltä ostin ihanan violettikirjavan langan (kuvassa oikealla), josta jo suunnittelin itselleni tumppuja, jotka voi talvella vetää vaikka nahkahanskojen päälle. Tämä lanka maksoi 6,6 euroa eli 99 kroonia ja sitä on vyyhdissä 220 grammaa. 100% villaa tämäkin. Puodissa oli tästä langasta tehty hauska kaksikorvainen pipo. Lanka sopii ilmeisesti siis myös huovuttamiseen, ties vaikka jämästä sitten huovuttaisia kukkia johonkin laukkuun tms... Hirmuisesti ideoita päässä, koskakohan ehtisi ne kaikki toteuttaa.

2 comments:

k2o said...

Onnea uudelle blogille! :)

Hanna said...

Tervetuloa "bloggailemaan" minunkin puolestani!