Tuesday, April 18, 2006

Keskeneräisten töiden tuska ja ahdistus


Zeska ja Luinelen kävivät tsekkaamassa lankavarastoni ja keskeneräiset työni samalla kun hakivat hahtuvansa. Päätinpä sitten samantien kuvata ja esitellä kaikille muillekin nämä työt, jos vaikka saisi lisää inspiraatiota niiden valmiiksi tekemiseen. Aloitetaan ilmeisesti vanhimmasta ikuisuusprojektista, joka on oikealla näkyvä violetti neule. Se on tehty Seitsemästä veljeksestä joskus vuonna nakki, ja on käytännössä valmis. Tein sitä itselleni, mutta hihoista tulikin vähän liian naftit, ja tykkään, että hihat ovat vähintään puoliväliin kämmentä. En nyt tiedä, lisäisinkö hihoihin pituutta ja ottaisin paidan itelleni käyttöön, vai lahjottaisinko jollekin, joka paitaa todennäkösemmin käyttäisi. Väri on kyllä ihan mun värini, mutta seiskaveikka on melkosen lämmin lanka, enkä tiedä tykkäänkö sitten sitä käyttää. Ja sitä paitsi toi kaulus saa mun naamani näyttämään tosi läskiltä. :D Ideoita otetaan vastaan. ;) Tota lankaa mulla olis vielä jonkun verran, että saisin vähän pidennettyä hihoja, mutta jo kootun neuleen purkaminen on ihan supermälsää! Huomatkaa kuvasta taiteellinen neuleen esittely ilme ja asento.

Seuraavana ikuisuusprojektina esittelen punaisen Teddystä tehdyn ihanan pitkän neuletakin. Takin tosin piti olla vain puoliväliin pohjetta, mutta kuinkas kävikään! Kivasti venähtänyt. Teddy on tosi painavaa lankaa. Zeskan ja Luinelenin innoittamana kuitenkin päätin päätellä ton ja laittaa siihen vyön ja napit, ja ottaa käyttöön. Sehän on just tämmöseen ilmaan sopiva takki, eikä tartte muuta takkia! Katotaan vaan montako kertaa vedän turvat, kun kompastelen siihen, varsinkin jos se tosta vielä paljon venyy. Ihana väri tuokin kyllä, ihan mun väriä. ;) Malli on jostain Modasta, en tosin muista minkä numeron. Sain ohjeen käsityönopettajalta ollessani kouluavustajana vuonna 2002. Noissa pitkissä takeissa on muuten se huono puoli, että kun on tämmönen pyöreämpi takapuoli, niin se pomppaa tommosesta sileestä neuleesta aika tehokkaasti esille. Toivottavasti ei hirveetä pussia siihen venytä. Ja noh, jos toi tosta venyy vielä ihan tuskasen pitkäks, niin sit ei auta kun purkaa ja tehdä uudestaan lyhyemmäks. Vielä en sitä raaski tehdä. Olikos Teddyssä muuten käsinpesu?...

Kolmantena ikuisuusprojektina esittelen viime vuonna kaverille alotetun kietasupaid ohje on 5/2005 Modasta. Siitä puuttuu puolet toisesta etukappaleesta ja hihat. Malli on tosi kaunis, mutta Novitan Kid mohair on ehkä inhottavinta purettavaa lankaa maailmassa! Hukkasin kuviossa kohdan, ja työ lensi neulekoriin odottamaan lisäinspiraatiota. Jätin sen nyt tuohon sohvalle syyllistämään mua, jos vaikka saisin sitä eteenpäin. Ei oikeesti edes ole niin vaikea ongelma tossa, mutta kun sekosin siinä pan, jonkaariinkin kertaan, niin ei vaan jaksanut enää. Heinäkuun helteille lupasin ton kaverille, jelppikää mua löytämään inspiraatio siihen mennessä. Itellekin mieluusti tekis tommonen. Eikös kietasupaita ihan kivasti peitä pömppömahaa? Tai jos ei peitä, niin antakaa mun ees kuvitella niin. ;)


Lankakasasta löyty myös vasemmalla oleva keskeneräinen kassi. Se on tehty Novitan Maxi-langasta, mutta sitä ei mulla enää ole, ja toi kassin hihna on himpun verran liian lyhyt. Harmittaa, en tiiä mihin se loppu on kadonnu, vai onkohan käyny silleen, että oon ylipäätään ostanu sitä liian vähän. Jos jollain on vajaa kerä Maxia jossain, otan mielelläni sen vastaan, että saisin ton valmiiks. En tykkää, että kassi on ihan kainalossa kiinni. Jos sitä lankaa ei enää mistään saa, niin voihan ton sitten antaa jollekin pienemmälle, jolle se hihna olis sopivan pitunen. En muista tonkaan ohjetta, että mistä lienen senkin repässy. Hauskannäkönen kassi kyllä, ja kesällä olis varmaan käyttöäkin. Tämä jääköön ompelukoriin kanssa muhimaan.


Haluan ylpeänä esitellä, kuinka alotin fifin eilen. Tästä tulee tosi upea! Tykkään mallista aivan hirmuisesti! Mainittakoon, että kyseessä on ensinnäkin elämäni ensimmäinen huivi, jonka teen, ja toisekseen monimutkasin malli. Luulin, että se olis paljon vaikeampaa, mutta ei se sitten olekaan. Tarkkana vaan pitää olla koko ajan, mutta se on vaan kivaa. Lankana on vaaleanvioletti Novita Nalle. Ajattelin tän pitkähihasten trikoopaitojen kanssa käytettäväks esim. luennolle tai muihin paikkoihin, missä tarttee vähän lämmikettä. Todennäkösesti opiskelujen jälkeen toi jää asumaan sohvalle, jotta siihen voi sitten kääriytyä. Ajattelin yrittää tehdä siitä aika ison, että se lämmittää muutakin kun mieltä. Tykästyin tosta fifistä sen verran, että suunnittelen jo seuraavaa lankaa, mistä sen tekis... Mohairista tekis mieli kokeilla, mut miks, oi miks, sitä on niin vaikee purkaa! Tonhan voi tehdä vaikka mistä langasta, jostain ihanan pehmosesta ja lämpösestä alpakastakin tekis mieli kokeilla... Noh, ehkä yritän eka saada ton ensimmäisen loppuun, ennen kun alan suunnitella toista!

Vaikka tässä nyt oonkin esitelly lähinnä keskeneräsiä töitäni, niin pitää mainita, että sain tänään kuitenkin yhdet sukat seiskaveikasta valmiiks. Ne on noin kokoa 46-47, ja toistaiseksi vailla kotia, joten jos jotakuta kiinnostaa, voi ottaa yhteyttä. Halusin käyttää noita vajaita keriä johonkin. Mun mielestä ne on tosi söpöt. :)

Loppuun haluan esitellä äitiltä saamani Samoskasan. Äiti on niin ihana, kun se soittaa aina kaupasta, kun näkee lankatarjouksia. Sormet syyhyää, mitäköhän näistä tekisin... Tossa kasassa on yks äidin alottama paita, josta en tiedä vielä jatkanko sitä vai teenkö siitä jotain muuta. Mieskin tykästy Samokseen, jos tota saa kahmittua jostain lisää, teen sille siitä neulepaidan. Kerrankin se haluaa paidan, se oli historiallinen hetki, kun se siitä kerto. Uudessa Modassa olikin yks ihan kiva peruspaidan malli, mutta siitä sitten lisää, jos ja kun se joskus valmistuu. :)

3 comments:

k2o said...

Tosi ihana toi seiskaveikka paita. Ja miten siisti fifi O.O

Kati said...

mulla ei oo maxia kuin kaksi sinistä ja yksi valkea, ei taida auttaa sun kassiin :(

Kivan näkönen kassi muuten! Oma malli vai jostain otettu?

Marja said...

Tuo Teddy-takki on aivan mahtava! Tuollaisen kun saisi itsellekin syksyksi.