Tuesday, June 23, 2009

Chevron-raitapeitto vauvalle

Aloitin tämän raitapeiton odottaessani esikoistani ja kärsiessäni virkkaushimosta. Käytin peittoon kaikenlaisia puuvillajämiä. Mielestäni lopputulos on aivan ihana! Ajattelin kirjoittaa peitosta jonkinlaisen ohjeen myös muiden iloksi. Chevron-raitojen ohje on Pauline Turnerin Virkkaajan käsikirjasta. Malli sopii myös aloittelijalle. Jos virkkaaminen ei ole ennestään tuttua, kannattaa tutustua Viivin virkkausnettiin, jossa on hyvät kuvalliset ohjeet eri virkkaussilmukoista.


Chevron-raitapeitto vauvalle
Koko: 100 x 140 cm
Virkkuukoukku: 3 mm
Suosituslanka: Novita Tennessee ja vastaavan paksuiset puuvillalangat
Langanmenekki suurin piirtein (punnittu valmiista peitosta): 1277 g

Luo 185 ketjusilmukkaa. Käännä työ siten, että lähdet virkkaamaan ketjusilmukoita pitkin takaisin alkuun seuraavasti: Virkkaa 1 pylväs 3. ketjusilmukkaan virkkuukoukusta laskien. *Virkkaa 3 pylvästä (yksi pylväs per ketjusilmukka), sitten 3 pylvästä yhteen, 3 pylvästä ja 3 pylvästä samaan ketjusilmukkaan.* Toista *-* koko kerroksen ajan. Viimeiseen ketjusilmukkaan tulee vain kaksi pylvästä. Tee 3 ketjusilmukkaa ja käännä työ.

2. kerros: Tee 1 pylväs samaan kohtaan kuin kääntämistä varten tehdyt ketjusilmukat. *Virkkaa 3 pylvästä (yksi pylväs per silmukka), sitten 3 pylvästä yhteen, 3 pylvästä ja 3 pylvästä samaan silmukkaan.* Toista *-* koko kerroksen ajan. Viimeiseen silmukkaan tulee vain kaksi pylvästä. Tee 3 ketjusilmukkaa ja käännä työ.

Jatka toistamalla 2. kerrosta, kunnes peitto on halutun pituinen. Halutessasi voit tehdä peitosta raidallisen. Itse vaihdoin raidan väriä aina ennen kääntöä varten tehtäviä ketjusilmukoita. Päättele langanpäät ja nauti ihanasta peitosta!

5 comments:

MinskuH said...

Onpa kiva peitto! Itse olen suunnitellut Tennesseestä vastaavanlaista peittoa, sikis kiinnostaa paljonko sinulla kului lankaa tuohon?

Inkeri said...

KAunis peitto.

Puputsi said...

Hyvä kysymys! Näköjään jäänyt toi langanmenekki tosta postauksesta kokonaan pois. Ihan suoraan en osaa sanoa, paljonko menee Tennesseetä tuohon, kun käytin itse sekalaisia jämiä myös, mutta punnitsin peiton ja siihen näyttäisi uponneen 1277 g lankaa. Jotain sensuuntasta siis kannattanee varata.

Jonna said...

Ihana peitto!

kikkas said...

Löysin kuin löysinkin ohjeen vaikka en sitten sitä blogin nimeä muistanutkaan enää tänään :)
Mukavaa kun olitte eilen ja kiitokset ohjeesta!!!