Tuesday, April 29, 2008

Uusi harrastus ja sukkagalleria

Olemme miehen kanssa aloittaneet uuden harrastuksen, geokätköilyn (englanniksi geocaching). Lyhykäisyydessään "pelissä" etsitään gps:n avulla piiloja, joissa kirjoitetaan nimi kätkössä olevaan logiin. Joistain piiloista voi lisäksi ottaa jotain, jos sinne jättää jotain tilalle. Usein kätköissä on esim. suklaamunien yllätysleluja tai muuta yhtä jännittävää.

Kätköjen koordinaatteja löytää ainakin www.geocaching.com -sivustolta. Aina kätkön löydyttyä ilmoitetaan sivustolle löytäneensä kätkön. Sieltä voikin sitten kätevästi seurata, mitä löytöjä on tehnyt.

Halusin keksiä piiloihin jonkun oman tavaramerkin, mistä tietää mun aina käyneen piiloilla. Omaksi tavaramerkikseni halusin jotain minusta kertovaa, joten piilottelen näitä minisukkia piiloihin. Mikäli bongaat sukkiani jossain piilossa, niin ilmoitathan tämän postauksen kommenteissa, mistä sen löysit! Olisi mahtavaa joskus törmätä omaan sukkaan uudestaan. :) Päivitän sukkien kuvia tähän postaukseen myös aina silloin tällöin, kun niitä valmistuu ja laitoin linkin tuohon oikealla olevaan palkkiin.


Jos innostuit geokätköilystä, tässä hieman linkkivinkkejä:
www.geocaching.com (englanninkielinen sivusto, johon rekisteröimällä saa kätköjen koordinaatteja)
www.geocache.fi/ suomenkielinen geogaching -sivusto
www.geocaching.fi/wiki/Etusivu suomenkielinen wiki geocachingista

*Edit 27.5.2008: uusi gc-sukka lisätty:*Edit 11.6.2008: lisää mini-sukkia. (Huom. minisukat löytyvät myös Ravelrystä.)


Lisää sukkia vuodelta 2010:

3 comments:

Markka said...

Uijui! Katottiin joskus ohjelmaa tuosta geokätköilystä. Vaikutti niin hauskalta.

Me ei tosin sitä voida miehen kanssa harrastaa, sehän saattais vahingossa tarkoittaa luonnossa oleskelua :D
Tosin onhan noita kätköjä ihan jossain betonihelveteissäkin.

Miimu said...

Tervetuloa hauskan harrastuksen pariin. Meillä alkoi tuo geokätköily vähänniin kuin vahingossa, katsoin ohjelmaa telkkarista ja sitten kun oltiin menossa yhden kätkön lähelle niin ehdotin että josko käytäisiin katsomassa löytyykö. No siintä se sitten lähti.

Kotia lähin kätkö P-P-P-P-P on vielä löytämättä, on muuten yks jos toinenkin kerta käyty sitä kuikuilemassa. :)

Nyt vain bongailemaan noita sinun sukkasiasi. :)

Jenni said...

Haa, mekin on miehen kanssa kätköilty vaihtelevalla aktiivisuudella parin viime vuoden aikana. Nyt kesän tullessa vois taas elvytellä toimintaa, kun on mukavampi kätköjä metsästää. Noi sun sukat on tosi söpöjä ja hauska idea. Mahtuvatkin varmaan kaikkiin paitsi microihin :)