Wednesday, June 06, 2012

Jämistelyn tuloksiaJämiskassi
Jämäkuukautta (joka tosin oli pitempi kuin kuukausi) vietettiin jälleen ja sain tehtyä pienen kolon jämälankalaatikkooni. Yhteensä sain kulutettua jämälankoja 426 gramman edestä. Jämistelyn idea on siis kuluttaa jämälankoja mahdollisimman paljon ja mahdollisimman laadukkaasti. Kaikki valmiit työt kerättiin Jämäblogiin. Sen verran positiivista palautetta on tullut, että eiköhän jämäkautta vietetä taas ensi vuonna.Lähikuva nauhanyörikahvoista.
Innostuin tekemään kassiin kahvat nauhanyöristä nyörihaarukalla. Kassi itsessään on virkattu ketjusilmukoilla, pohjassa on muutama kerros kiinteitä silmukoita. Nyöri on montaa muuta kahvavaihtoehtoa tukevampi: kahvat eivät veny, vaikka kassi olisi painavampikin. Lankana on mysteeriakryylilankaa maustettuna violetilla Kotiväellä.


Virkkasin myös pari muuta kassia. Vaaleansiniseen kassiin tytär ihastui ja omi sen itselleen (kuten kuvassa vilahtava käsi kertoo). Vaaleanvihreän kassin tein varastoon odottamaan käyttöä.  Lankana näissä on kaikenlaisia sekalaisia akryyli- ja puuvillalankoja. Sinisen kassin nauhat on i cordia, joissa on kaksi nauhaa per kahva ja nauhat on kiedottu toistensa ympärille. Vihreän kassin nauhat on virkattu kiinteillä silmukoilla. Kasseja virkatessa sain hauskan idean: näitä voisi tehdä enemmänkin varastoon ja korvata lahjapaketteja virkatuilla kasseilla. Vaikkapa synttärilahja on kivempi antaa kassissa, joka on ekologinen ja hyödyllinen. Tietysti kassi itsessäänkin voi olla lahja, mutta jos se on pakkaus ei itse kassia tarvitse paketoida. ;)


Jämätöillä on hauska ilahduttaa pikkutytärtä, jolle kelpaavat pienet ja yksinkertaisetkin työt. Vauva sai siis uudet vaatteet. Simppeli nukenmekko on tehty paksuhkosta villasekoitelangasta, jonka oletan olevan Novita Isoveljeä tai vastaavaa. Malli on täysin stetsonista repäisty: tarkoituksena oli saada nukelle mekko, jonka 3-vuotias saa itse puettua ja riisuttua. Yläosa on 2 o, 2 n -neulosta ja helma sileää. Lisäykset on tehty epämääräisin välein ja helmasta tuli kivan kellomainen. Alareunaan on neulottu yksi reikärivi ja muutama kerros aina oikein -neuletta. Mekko on osoittautunut käytännössä toimivaksi. Myssy on jotain pehmeää sukka(?)langanjämää. Tarkoitus oli tehdä Norwegian baby cap vastasyntyneen kokoa 91 silmukalla, mutta piposta tulikin Baby bornille sopiva.


Seuraaviin norskeihin laitoinkin sitten enemmän silmukoita ja sain niihin upotettua pehmoisia ja ohuita villalankoja. Tarkoitus on lahjoittaa nämä johonkin vastasyntyneiden myssykeräykseen, kunhan pääsen lahjoitusvaiheeseen asti. Siihen asti saavat marinoitua valmiiden töiden laatikossa. Voisihan sitä yrittää synnärille lähtiessään muistaa napata pipot mukaan ja antaa suoraan Kätilöopistolle käyttöön, mutta epäilen vahvasti, että sillä synnyttämään mennessä on ihan muut asiat kun pipot mielessä! Tosin, mistä sen koskaan tietää... :D


Möykkyisestä mysteeripuuvillalangasta syntyi Top down bonnet ilman naamaa ja korvia. Tämä menee varmaan johonkin myssykeräykseen, ellen sitten innostu säästämään sitä tulevalle vauvalle omaksi vastasyntyneen pipoksi. Vihreä on hyvä neutraali väri sekä tytölle että pojalle. Tosin tekisi mieli tehdä useampi pipo omalle vauvalle varastoon ja valita niistä sitten se parhaiten vauvalle sopiva.

Sen sijaan jo tytöksi todistetulle eikä niin vasta syntyneelle tein samalla ohjeella pipon korvilla ja naamalla Novitan Tennesseestä. Naama on kirjailtu puuvillalangan jämillä. Korviin tungin vanua, jotta ne pysyisivät paremmin pystyssä. Pipo olikin kovassa käytössä, mutta sen verran napakka, että ei taida enää syksyllä mahtua. Ohje on kiva, helppo ja nopeatekoinen. Tykkäsin kovasti, joten näitä saattaa syntyä lisääkin...ehkä...joskus...Neulenukella tehtyjä i cord -nauhoja.
Neulenukella innostuin väkertämään i cord -nauhoja ohuiden sukkalankojen jämistä. Näistä on tarkoitus tulla nauhoja massakoruihin yms. Kiva, kun niitä on jo kasa valmiina.

1 comment:

Teuvo Vehkalahti said...

Hyvää kesäviikonloppua toivottaa Teuvon kuvat Noormarkusta