Wednesday, April 18, 2012

Nyöritreeniä

Ostin Mari Voipiolta nyörihaarukan, jonka käyttöä harjoittelin viikonlopun. Itsessään tekniikka on todella simppeli, mutta kesti kuitenkin pari iltaa, ennen kuin hoksasin, mistä mitäkin kohtaa kiristetään. Aloitin koko homman tietenkin kiskomalla kaikkia mahdollisia lankoja, jolloin työ oli ihan jumissa ja jatkuvasti piti purkaa. Apuna käytin Youtubesta löytyvää videota.

 Tämä vihreä nyöri tuli haarukan mukana, ja tuo alareunan siisti, napakka nyöri on siis Marin käsialaa. Kaikki sen jälkeen tullut kippura ja makkara on meikäläisen ihka omaa tuotosta, joka onneksi loppua kohti parani.

 Harjoitustyönä tein tyttärelle nyöreistä kaulakorun ja rannerenkaan. Nyöri on todella napakkaa ja jo melkoisen tasaistakin. Kuva on vähän huono, mutta kyllä siitä pintaa hahmottaa. Koruissa käytin Novita Valovilleä ja Woolia yhdessä. Tytär sai itse valita. Haarukkanyöri tuntuu todella hyvältä vaihtoehdolta itsetehtyihin koruihin, kunhan saan käsialani vakiinnutettua tasaisemmaksi.

Tämä on viimeisin nyöri. Jämälankalaatikosta löytyi Novita Bambun ja Virkkauslangan pätkät, joista ajattelin tehdä valmiin nyörin odottelemaan koruinspiraatiota.

Jämäprojektia varten olen tehnyt muutamia nyörejä lisää, mutta niistä enemmän, kunhan saan työt kokonaisuudessaan valmiiksi. Himppasen innostaisi kokeilla muitakin nauha- ja nyörihommeleita, mutta jos nyt kerrankin yrittäisin pitää järjen päässä ja opetella yhden asian kunnolla ennen seuraavan aloittamista.

No comments: