Wednesday, May 02, 2012

Vappupuuhia

Puputsilla vietettiin suomalaisen työn juhlaa lapsityövoiman... eikun näppisaskartelujen parissa. Kun äiti levitti näppäimet pöydälle, oli hetkessä tomera pikkuapuri vieressä. Keittiöstä piti raahata jakkara apurin pyllyn alle ja tytöllä oli selvät sävelet siitä, kuinka tämä homma oikein hoidetaan.

Pikkuruiset kädet kerkesivät koskea varmaan melkein kaikkiin näppäimiin, joita pöydälle oli levitetty. Kasaan oli kiva upottaa kädet ja vähän sekoittaa. Kumma kyllä, äitiä tämä leikki ei niinkään viehättänyt. Näppäimiä oli ihana järjestellä erilaisiin kippoihin ja kasoihin. Niistä oli myös hauskaa etsiä tuttuja numeroita ja kirjaimia. Äiti vaan oli vähän tylsä, eikä jaksanut koko ajan olla kertomassa, mikä merkki milloinkin oli kyseessä. Tylsä äiti kielsi myös koskemasta korupihteihin ja muihin korutarvikkeisiin. Onneksi löytyi jotain apurillekin sopivaa tekemistä.

Kännykkäkorunauhoista apuri sai valita näppiksiin sopivia nauhoja, ja hyviä kännykoruja niistä tulikin! Näitä kännykkäkoruja on todennäköisesti tulossa myyntiin lauantaina 12.5. järjestettävään Pihlajamäen kirppispäivään, joka on osa valtakunnallista siivouspäivää. Tervetuloa Pihlajamäen ostarille katsastamaan kirppis- ja markkinapöydät!
Lapsen suunnittelemia ja äidin toteuttamia kännykkäkoruja.

Apulaisen poistuttua äiti jäi hämmentyneenä katselemaan sekoitettua työpöytää. Miten pieni ihminen (kohta 3-vuotias) saakin muutamassa minuutissa sekoitettua kokonaisen pöydän ja sen lisäksi vielä äidin pään? Kesti nimittäin jonkin aikaa, että pääsin itse kärryille siitä, mitä oikeastaan olinkaan tekemässä. Ja kohta pitikin jo mennä puhaltamaan ilmapalloja.

No comments: