Wednesday, January 09, 2008

Vuoden viimeiset ja ensimmäiset

Vuosikin ehti vaihtua jossain välissä. Tässä hieman jouluksi tekemiäni lahjoja. Miksi niistä kaikista ei vaan muista ottaa kuvaa?!

Massailtiin miehen kanssa erilaisia kehyksiä lahjaksi. Niitä meni ainakin molempien isovanhemmille, mun isälle ja äidille. Kehyksiin teetettiin sitten kullekin sopiva kuva. Tässä äidilleni tekemä "puinen" kehys (se ainoa, mistä muistin ottaa kuvan!):


Kehyksen lisäksi tein äidille Revontulihuivin. Valmiista huivista en muistanut ottaa kuvaa, mutta tekoprosessista löytyi kuva, josta näkyy langan väritys. Ja pieni kollimmehan siellä tuolin selkänojalla kököttää.


Tein Revontulihuivin myös mummulle. Värit ovat todellisuudessa kirkkaammat, mutta en saanut niitä säädettyä kohdalleen. Revontulihuivi on sen verran kiva ohje, että aion tehdä sellaisen myös itselleni. Lankaa onkin jo varastossa. Huomatkaa myös yläpuolella roikkuvat joulukortit. Halusin tänä vuonna laittaa kaikki meille lähetetyt joulukortit jonnekin esille. Muuta en keksinyt, joten pistettiin seinälle villalanka, johon laitoimme kortit klemmareilla kiinni. Ihan hauska ratkaisu sinänsä.


Siskolle tein En pointe -tossut, joihin sisko sai tosin ommella napit itse valittuaan ne ensin nappilaatikostani. Väri on pinkein Tovesta löytynyt. Kovin oli mieluisa lahja, sisko piti niitä koko jouluviikon, jonka meillä oli.


Tein miehen kummipojalle Nallesta tumput:


Sekä kavereille silmukkamerkkejä...


ja erilaisia sukkia, jotka molemmat omalla mallilla.
Tein myös -10% -projektia varten vuoden viimeisinä päivinä tilkkuja Vaaka ry:lle:

-10% -projektin lopputuloksena oli, että lankavarasto oli kasvanut 66 901 g:sta 70 149 g:aan. Pitää ajatella positiivisesti, että eipähän sentään kasvanut sen enempää. ;) Painoa lähti nelisen kiloa (jee!). Tavoite oli 7 kg. Ei hullummin. Projekti meni ihan eri tavalla kuin olin odottanut. Ajattelin, että helpostihan lankavarastoa pienentää, mutta paino ei tule putoamaan. vaan kuinkas sitten kävikään.

Hieman edellisen vuoden yhteenvetoa:
- Yhteensä töitä (blogin ja oman muistin mukaan) 60, todennäköisesti enemmänkin, koska kaikista tilaustöistä en ole blogannut enkä muista edes niitä.
- Keskeneräisiä: niin monta, etten jaksa laskea, eli ainakin yli 10.
- Vuoden lempparityö: Ehdottomasti kalapeitto.
- Vuoden hauskin uusi juttu: Massailu!

Sitten vuoden ensimmäisiin: Eilen valmistuivat vuoden ensimmäiset sukat Step -jalkarasvasukkalangasta. Itsekkäästi tein ne itselleni, kun tänne eteläänkin kerrankin pakkasta eksyi. Hurraa, ne on kivat!


Kauheasti en halua uudeksi vuodeksi mitään lupailla, mutta tällaiset asiat ajattelin tämän vuoden tavoitteiksi ottaa:
- Teen Buttonyn vihdoinkin loppuun.
- Opettelen uuden sukan kärkikavennuksen.
- Liityn lankahamstereihin, mikäli sellainen tänä vuonna järjestetään.
- Nautin käsitöistä.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

2 comments:

akka said...

Ne pienet kassit mitä me painettiin tulee arpajaispalkinnoiksi Maailma Kylässä-tapahtumaan keväällä.

Punanen said...

Vitsi, outoa kattoa oman kissan kaksoisolentoa vanhempana (tai vaan eri kuvakulmasta kun yleensä) toisen kuvassa...
Meidän pikkukolli on tosi saman näköinen, etutassuissakin valkoiset sukat :)