Thursday, August 30, 2007

Käsityökirjasto

Lankavarastoni lisäksi myös käsityökirjastoni on kesän aikana kasvanut. Olen löytänyt Hobboksin ilot ja myös yhdessä lempparilankakaupoistani Priimassa on kirjoja myynnissä.


Edellisessä postauksessa esitellyn virkkausinnostuksen inspiroimana löysin Priimasta Pauline Turnerin Virkkaajan käsikirjan. Tykkään kirjasta kovasti. Siinä on paljon simppeleitä ohjeita, juuri aloittelijalle sopivia. Ohjeet ovat kuitenkin sellaisia, että niillä tuotettuja tavaroita voi oikeasti käyttääkin. Kirjassa on mielestäni parasta ehdottomasti selkeä kokoonpano ja erilaisten tekniikoiden esittely. Ensin esitellään tekniikka selkeiden kuvien kanssa ja sitten on virkkausohje, jossa käytetään kyseistä tekniikkaa. Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi.


Hobboksista ostin pitsikirjoja. Hassua, aiemmin (eli vuosia sitten) pitsi oli mielestäni tylsää ja hankalaa neulottavaa. Nykyisin olen huomannut rakastavani haasteita ja erilaiset pitsit juuri sopivia. Tosin pitsihuivini etenevät yleensä hitaasti, koska en osaa katsoa niiden kanssa telkkaria ja ilman telkkua tulee harvoin neulottua. Traditional Knitted Lace Shawls esittelee erilaisia tekniikoita ja mallineuleita pitsihuivien tekemiseen. Siinä on myös kätevät ohjeet pitsihuivin suunnitteluun. Lace style on puolestaan... no, Lace style! Kuolaa valuttavan ihania pitsineuleohjeita. Sisko jo tilasi yhden tämän kirjan ohjeella tehdyn tuotoksen. Katsotaan, pääsenkö koskaan sinne asti.

Nämä kirjat löysin kierrätyskeskuksesta. Molemmat kirjat olivat reilusti alle 10 euroa, tarkkaa hintaa en enää muista. Mary Oljen Kauneimmat käsityöt on aikalailla perusteos kaikista perinteisistä malleista. Siinä on sekä virkkausta että neulontaa. Ohjeet ovat tosin melko ylimalkaisia ja tarvitsen niihin aika usein selvennysapua irkistä, mutta tykkään kirjan kokonaisideasta ja sen tuottamista ideoista. Mustavalkoiset kuvat on vain tylsiä. Lesley Stanfieldin Kauneimmat neulemallit esittelee nimensä mukaan erilaisia mallineuleita. Ajattelin kirjan olevan hyvä apu mahdollisissa tulevissa neulesuunnitteluissa, mutta vielä en ole sitä päässyt käyttämän hyväksi. Tykkään kirjan selkeästä ulkoasusta, mutta tekstiä kirjasta voisi löytyä enemmän tukemaan neulekaavioita.

Tajusin justiin, että neulekirjoja on kertynyt kirjahyllyyn ihan kivasti, mutta yhdestäkään en ole vielä toteuttanut ainuttakaan ohjetta! Noloa!

No comments: