Sunday, April 01, 2007

Keskeneräisiä töitä ja hiljaiseloa

Hiljaiseloa blogin päivittämisessä, pahoittelen sitä. Muuten elämässä riittääkin vipinää, sillä ollaan muuttamassa huhtikuun aikana uuteen kämppään (ehei, ei ole aprillipila). Uudessa kämpässä seinät odottavat maalaamista ja muutakin pientä touhua toi muutto aiheuttaa, joten huhtikuun aikan blogailu saattaa olla hiljaista. Lisäksi ollaan ensi viikolla lähdössä Müncheniin, mutta matkakertomuksen kirjoittaminen saattaa venähtää kauankin. (matkakertomus = kuvashow lankaostoksista, toim huom.)

Neulerintamalla on hiljaista edellämainitusta syystä. Lupasin itselleni, etten aloita uusia töitä ennen kuin vasta uudessa kämpässä ja yritän tehdä keskeneräiset loppuun. Mutta miksi nuo käsityökorista löytyvät keskeneräiset työt onkin yhtäkkiä ihan tyhmiä? Kaiken huipuksi en edes uskaltanut tonkia koko koria läpi, vaan otin esiin päällimmäiset:


Kalatilkuista tuleva ylläri pitäisi saada ensi viikkoon mennessä valmiiksi, mutta pahalta näyttää. Noh, katsellaan. Tällä hetkellä tilkkuja on yhteensä 44 kpl.


@-kassin olen aloittanut joskus kaaauan kauan sitten. Lankana on Novitan Huopanen ja ohje on jostain Pirkka-lehdestä. (Tarkemmat tiedot sitten kun saan kassin joskus valmiiksi.) Luulin, että kassi olisi nopea tehdä, mutta huopuvalla langalla intarsia ei olekaan niin kivaa. Kassi huovutetaan lopuksi, joten huovuttamaton versio saa olla jättimäinen. Eli aikaa uppoaa tähänkin.


Nämä ei ole enää keskeneräiset, mutta sain ne juuri tänään valmiiksi. Jee! Jotain olen siis saanut valmiiksi asti. Miehelle sukat Nalle Colorista, kevään uutuusväri vihreä-sini-jotainmössöä sekoitus. Mielestäni lanka on sukissa ihan hauska ja mieskin tykkää. Istuu justiin tuossa ruokapöydän ääressä nää sukat jalassa. :)

Edellämainittujen lisäksi neulekorista (tai oikeastaan neulekoreista ja -kasoista) löytyy muita keskeneräisiä töitä, joita en uskalla tonkia ennen kuin saan edes yhden työn valmiiksi. Valkoinen neuletakki, jonka mokasin, odottaa vasenta etukappaletta ja kokoonpanoa. Sain sentään aloitettua sen toisen etukappaleen, nyt kun vielä saisi sen valmiiksi asti...


Nämä Step-sukat miehelle sain valmiiksi joskus viime viikolla. Step on ihanaa lankaa, ja suunnittelinkin hamstraavani sitä Saksasta, jos se siellä vaikka olisi edullisempaa. Mies tykkää näistäkin sukista, yllättäen. Taitaa olla miehellä kohta sukkalaatikko täynnä vaan villasukkia.

Käväisin akan järjestämissä apupuputalkoissa. Pupua en ehtinyt tehdä, mutta vein samalla kasan Vaaka-tilkkuja, joita ollaan koko suvun ja kaveripiirin voimin tehty:

Lämmin kiitos kaikille tilkkujen tekemiseen osallistuneille ja jatkan tilkkuilua edelleen haastamalla kaikki mukaan! Jos mun mieheni pystyy tekemään yhden tilkun, niin kuka ei pystyisi?.... ;)

Alunperin piti koota nuo peitoksi asti, mutta vein ne kissan muuttostressipissoilta turvaan ilman kokoamista. Nyt voisin palata takaisin arkeen ja alkaa pakata. Katsokaa ulos ikkunasta ja ihailkaa tuota ilmaa! Iloista kevättä kaikille ja palaan blogailun pariin aina silloin tällöin kun ehdin. :)

4 comments:

Rouva Oranssi said...

Wow mikä kasa tilkkuja! Itse olen jotenkin kevätsekaisin: en tiedä mihin neuleeseen tarttuisin, ja siksipä viime viikolla valmistui vain noita hyväntekeväisyysjuttuja: kahden apupupun 'kuoret' (täyttämättä ovat siis) ja neljä vaakatilkkua. Nämä nähtyäni voisin taas tarttua puikkoihin (jos ehtisin).

akka said...

Akkakin kiittää kaikkia tilkuista, lisää Saa toimittaa :)

Voimia muuttoon!

koi said...

Mulla on myös tuota pätkärääkättyä nallea, ja pidän siitä kovasti! Pojille on parit sukat tullu siitä jo tehtyä.

famu said...

Noihin kalatilkkuihin(-paloihin)törmäsin jossain toisessakin blogissa.Hauskoja.Malli on varmaan jossakin yleisestikin saatavilla?