Friday, December 29, 2006

Joululahjoja

Tässä postauksessa on paljon kuvia, joten kestää varmaan hitaammalla yhteydellä ladata. Koittakaa siis kestää. Ihan ensiksi esittelen tekemäni joululahjat:


Nämä Tove-tumput tein kaverilleni , joka rakastaa vaaleanpunaista. Kuulemma sopivatkin hyvin muihin asusteisiin. Toveen rakastuneena väkersin myös kahdelle muulle kaverille tumput:


Aion myös jossain välissä väkertää itselleni Tovetumput. Lankana se on ihanaa neuloa ja värivalikoimakin on kiva. Lisäksi sitä voi huovuttaa.

Miehen äidille tein Fifin. Lankana punakirjava Nalle. Molemmat osallistuttiin lahjan tekoon: mies osti langat, valitsi värin ja pingotti, minä neuloin. Huivi on hieno, mutta en saanut semmoista kuvaa, missä väri olisi näkynyt. Harvoin pätkävärjätty näyttää kivalta, mutta tässä värissä ja mallissa se mielestäni oli kiva.

Siskoni tykkää pääkalloista ja pinkistä:


Heti kun näin näiden säärystimien ohjeen syksyn (vai talven) 2006 Novitassa, tiesin, että nämä pitää tehdä siskolle. Kuulemma onkin pitänyt niitä ahkerasti, mutta on vaikeaa keksiä vaatteita, minkä kanssa ne sopivat ja mistä ne näkyvät hyvin.


Tällaisia joulukortteja askarreltiin ukkelin kanssa:


Oli muuten vaikeeta saada hyvää kuvaa, kun noi enkelit vaan heilu koko ajan. Idea kuitenkin käy kuvasta selväksi. Kortissa taustaa enkeleille ja lisäksi pätkä jouluevankeliumista.

Arvatkaapa, mitä tästä mömmöstä tuli?

Tehtiin siis myös marmeladia joululahjoiksi monelle. Onnistuneiden marmeladien ohjeena käytettiin tätä. Ensimmäinen satsi epäonnistui täysin, ja yö vietettiinkin naputellen kivikovaa sulatettua ja jäähtynyttä sokeria irti kattilasta. Toinen satsi onnistui paremmin ja marmeladista tuli hyvää, vaikkakin todella makeaa. Ensimmäistä epäonnistumista lukuunottamatta (joka johtui ensin käyttämästämme todella epämääräisestä ohjeesta) marmeladien tekeminen oli kivaa ja hauskaa. Pitänee muistaa tämä myös ens jouluna. Tehtiin kahta eri makua: omenaa ja mansikkaa. En vain hölmö tajunnut ottaa kuvaa myös valmiista marmeladeista, joten teidän pitää vaan uskoa mua, että niistä tuli nättejä. :)

Tämä on ensimmäinen blogaukseni valmiina ja kypsänä. Toisin sanoen siis valmistuin. Opinnäytetyöni pääset lukemaan täältä (pdf). En kyllä tunne itseäni tippaakaan viisaammaksi tai osaavammaksi. Enemmänkin tiedän, missä vielä pitäis kehittyä. Samaa pohdimme koulukaverini kanssa pitämässämme valmistujaisjuhlan puheessa (huomatkaa kuvassa hieno siskoni tekemä puku ja Kristeliltä lainattu huivi):


Tässä vielä kuva omista valmistujaisjuhlistani, jotka pidettiin vähän myöhemmin. Kuvassa luonnollisesti leikkaan kakkua:


Isäni järjesti valmistujaisjuhlat lahjanani. Ohjelmassa oli mm. heijastinrata, erilaisia tehtäviä, anagrammeja, hyvää ruokaa, pelailua ja Singstaria. Juhlat oli ihan parhaat ja kiitokset kaikille osallistujille, jotka sinne perämettään pääsivät, sekä iskälle ihanasta lahjasta! Lopuksi vielä kuva hienosta Härkälinnasta, jossa pippalot pidettiin(klikkaa isommaksi):


Huomatkaa hienot tornit ja aita. Kuvan otti Pauli, krediitit sinne. Näihin tunnelmiin, ensi kerralla taas lisää. Hyvää uutta vuotta kaikille, jos en sitä myöhemmin enää ehdi toivotella!

2 comments:

Sari said...

Onnea valmistumisen johdosta! Mielenkiintoinen opinnäytetyön aihe :)

Hyvää uutta vuotta sinullekin!

Räpeltäjä said...

Onnea valmistuneelle! On se vaan mahti fiilis ku se paperi läntätään käteen. Sulla on ollut arvoisesi juhlatki, ihana lahja.

Kivoja käsitöitä. Noi Tove-lapaset houkuttais muakin, saas nähdä saanko puikkoja heilumaan. Ihkut noi vaaleenpunaset. Ja turkoosit kanssa.