Thursday, September 12, 2013

Lauantaina 14.9. We love Pihlis

Ylihuomenna Helsingin Pihlajamäessä pamahtaa:

On graffitipajoja, maatilatori, pop-up kahviloita, kirjastofillaria, tanssityöpajoja, kaupunkisuunnistusta, lyhytelokuvia, käsityömyyntiä, arkkitehtuurikävely, kirpputoreja ja kierrätyspöytiä, fudista, puistokummeja jne. Tule tekemään löytöjä ja kokeilemaan asioita joita et ehkä uskonut olevan olemassakaan!

Ohjelma kasvaa ja tarkentuu tapahtumapäivään asti - seuraa Facebook-tapahtuman sivua. Mikä parasta - kaikki tapahtumat materiaaleineen ovat maksuttomia! Tässä käsityöihmisiä ja perheellisiä kiinnostavat poiminnat Puputsin mukaan;

klo 10-13 Maasälvän leikkipuistossa pop-up kahvila, me&i-tuotteita ja lastentarvikekirppis. Tule myymään sinulle jo tarpeeton, ja varaa pöytäsi ja kysy lisää Kirsi Sulaojalta / MLL Pihlajamäen paikallisyhdistys ry., kirsi.sulaoja(a)mbnet.fi.
 
klo 10-15 Lähiöasemalla lauletaan, kierrätetään, katsellaan valokuvia Pihliksestä ja paistetaan makkaraa. Kahvio avoinna. Tuo kierrätyspöytään ja vie mukanasi aikuisten vaatteita. Klo 11-12 ja 13-14 yhteislaulua.
 
klo 11-15 Ostarilla kuhisee. Mukana pöhinässä mm. kirjastofillari, Pihlajamäki-seura, Pihlajamäen kirkko, leijonat ja puistokummit. Kirjastoteltassa tarjolla kaikenlaista tekemistä, on lautapelejä, visailuja, käsityöpiste, kirjojen esittelyä jne. Tarjolla vohveleita ja hernaria.

klo 11-15 Käsityömarkkinat ja neulegraffitipaja ostarilla S-marketin lipan alla. Tule ja neulo porukalla ostarin pääty värikkääksi, ja tuo kaapeissasi lojuvat ylimääräiset langat graffoja varten! Myös langan työstövälineitä, kuten puikkoja ja koukkuja saa tuoda. Tapahtuman jälkeen ylimääräiset materiaalit lahjoitetaan nuorisotalon käyttöön. (toim. huom. Puputsi koordinoi tätä hommaa ja mut tunnistaa siitä, että pyörin siellä pupukorvat päässä)

klo 11-18 Graffitipaja Nutan pihassa. Funk On ry:n paja sopii myös aloittelijoille - opettajat paikalla ja maaleja tarjolla. Tule kokeilemaan tai tekemään masterpiissisi jo kokemuksella. Dj:n levylautaselta löytyy sopivaa tunnelmamusaa koko päivän.

klo 11-18 Käsityöpajoja ja leffoja. Nutan bilissalli muuntuu hämyiseksi leffateatteriksi, missä nonstoppina lyhytelokuvia. Leffateatterissa on tietysti myös kahvio. Yläkerran studiossa korutyöpajoja ja rintamerkkien painantaa klo 11-13, 13.30-15 ja 16-18. Materiaalit korupajaan tarjoaa MLL Pihlajamäen paikallisyhdistys. Paja on maksuton.

klo 13-15 Arkkitehtuurikävely. Tarjolla on harvinaista herkkuja ja mitä parasta aikalaistietoutta, kun 60-luvulla Pihlajamäkeä suunnitellut arkkitehti Sulo Savolainen esittelee alueen ominaispiirteitä ja kertoo, millaista nyt suojellun DoCoMoMo-alueen rakentamisen aika oli. Pääsemme kurkistamaan kulissien taakse. Lähtö toriaukiolta. Huom! Reitillä on suuria korkeuseroja ja jyrkkiä nousuja.

klo 13-15 Fillarinkorjaustyöpaja Maasälvän leikkipuistossa.
Tule ja duunaa fillarisi talvipyöräilykuntoon - tai valmistele se talviteloille ja odottamaan kevättä. Ota mukaan oma fillari, tarpeelliset varaosat sekä aimo annos työn iloa.
 


WE LOVE PIHLIS -päivä jatkaa viime vuoden hittiä I LOVE PIHLIS -päivää, joka juhlisti 50-vuotista Pihlajamäen kaupunginosaa. Nyt 51-vuotista Pihlistä rakastetaan jo isolla porukalla. We love it!

WE LOVE PIHLIS -päivän tekevät Pihlajamäen asukkaat yhdessä alueella toimivien yhdistysten, yritysten ja yhteisöjen kanssa. Kokonaisuudesta vastaa ja ohjelman koordinoi Pihlajamäki-seura.

TERVETULOA!

No comments: