Tuesday, August 13, 2013

Hello Kitty -kakku

Jo viime vuoden synttäreistä lähtien tyttäreni oli toivonut Hello Kitty -kakkua. Koskaan en ole mitään aidosti esittävän näköisiä kuvia saanut aikaiseksi kakkuihin, joten paineet olivat kovat. Kakku joka tapauksessa onnistui hienosti ja kerrankin olin kaukaa fiksu ja otin vaiheista kuvat jatkoa ja blogin lukijoita ajatellen. Joten tässä seuraa!

Tarvikkeiksi tarvitset perustäytekakkuainekset ja Hello Kityn naamaa varten täytelakupötkön, muovattavaa mustaa karkkia (esim. Lakufudge) ja lakritsinauhaa. Kakun voi kuorruttaa millä tahansa, mutta Hello Kityn värittämistä varten tarvitaan valkoista ja vaaleanpunaista kuorrutetta esim.

Vaihe 1: Leivo kakkupohja. Itse käytin Kinuskikissan suklaakakkupohjan ohjetta.  Oli muuten hyvää! Fazerin suklaan tosin korvasin Rainbow'n tummalla leivontasuklaalla ja Pätkiksillä (puolet kumpaakin).

Vaihe 2: Etsi netistä kuva Hello Kitystä, käske miestä muokkaamaan siitä oikean kokoinen. Tulosta ja leikkaa kuva irti.
Vaihe 3: Leikkaa täytelakupötköstä pieni pala nenäksi ja nauhasta viikset. Silmät saat lakufudgesta lämmittämällä sitä ensin käsissä ja muotoilemalla soikioksi. Oma fudgeni oli kyllä niin jämäkkää, että käytin sen pikaisesti mikrossa, jonka jälkeen sain siitä muokattavaa.

Vaihe 4: Täytä kakku haluamallasi tavalla. Itse laitoin muutamaan kerrokseen kakun väliin Valion vaniljakastiketta suoraan purkista, jonka päälle ripottelin Pätkiksistä ihanaa murskaa. Kostutin ainoastaan päällimmäisen kerroksen, koska täytekakuillani on tapana tulla ylitsetursuilevan kosteiksi. Kakun päälle tein mokkapalapäällisen. Ennen kuin päällinen ehtii kovettua, siihen ripotellaan sydämiä tai vastaavia koristeita reunoille. Odota, että päällinen kuivuu.Vaihe 5: Kun päällinen on kuiva, laita Hello Kittyn kuva sen päälle ja piirrä sen ääriviivat. Ole varovainen, ettei päällinen tartu kuvaan. Itse käytin piirtämiseen valkoista ja vaaleanpunaista Dr Ötkerin sokerikuorrutetta. Kätevä emäntähän saattaa tehdä nuo kuorrutteetkin itse, mutta valmiissa putkiloissa oli mielestäni tarpeeksi kynämäinen kärki piirtämiseen.
Vaihe 6: Tältä kakku näytti pelkillä Hello Kittyn ääriviivoilla. Ääriviivojen korjailujen ja ihailujen jälkeen leikkaa paperisesta Hello Kitystä irti rusetti. Ks. mallia kuvasta. 

Vaihe 7: Aseta paperirusetti oikealle kohdalle ja piirrä sen ääriviivat vaaleanpunaisella.
Vaihe 8: Väritä koko Hello Kitty ja asettele valmiiksi muotoillut loput naamanosat paikoilleen. 

Vaihe 9: Vie kakku pöytään ja kuuntele pikkutyttöjen (ja vähän isompienkin) ihailevia huokauksia sekä kehuja kakun ulkonäöstä ja mausta. :)2 comments:

Anne-Mari said...

Jopas on hieno kakku ja selkeät ohjeet, kiitos niistä :)

Heidi Nordman said...

No kyllä tuostaa kehtaa kehuja vastaanottaakin. Ihana! :D