Sunday, February 17, 2013

Työhuone

Viime vuoden lopulla yksi suuri unelmani kävi toteen: Sain kodin ulkopuolisen työhuoneen omille puuhilleni! Kyseessä on kokeiluluonteinen ajanjakso vuodeksi. Haluan testata, tuleeko työhuonetta oikeasti käytettyä ja riittävätkö rahat vuokraan. (Pst, osta nappeja, niin saan pidettyä työhuoneeni! ;)) Jaan huoneeni toisen käsityöharrastajan kanssa - kannattaa kurkata myös Kikan blogi.

Käytännössä työhuone on siis puolikas huone, jossa minulla on oma nurkkaus. Toistaiseksi työhuonekämppistely on ollut kivaa. Molemmilla kun on lapsia ja on ihana päästä työhuoneelle tuulettamaan äitiyden rankkoja puolia. Pari tuntia työhuoneella käsillätekemisen terapiaa ja päänavausta, niin kotiin tulee uudestisyntynyt äiti, joka taas jaksaa monenmoista. Kuvassa näkyy oma puolikkaani huoneesta. Tällä hetkellä tavaraa on huoneessa paaaaaaljon enemmän ja hylly on ihan täynnä. Kuva on otettu muuton alkuvaiheessa, jolloin olin saanut muutettua vasta osan tavaroista huoneeseen. Ihanaa, kun on oma tila omille puuhille!

Meikäläisen työhuoneen nurkka.
Fyysisesti työhuoneeni sijaitsee Helsingin Pihlajistossa. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa pitää työhuoneella "nappi-ilta", jossa työtilaa pääsisi katsomaan ja halutessaan voisi tehdä myös nappi-, koru- yms. ostoksia Puodin varastoista. Ajankohtaa en ole vielä päättänyt. Helmikuu tuntuu olevan puuhaa täynnä; meillä mm. hiotaan ja lakataan olohuoneen, ruokailutilan ja eteisen lattia ja siksi lähdemme viikoksi evakkoon. Lisäksi uusi Käsityötarvikemarkkinat -tapahtuma on tulossa, ja haluan sinne tehdä uutuuksia ja itse tapahtuman järjestelykin vie aikaa. Tapahtumasta lisää myöhemmin, kannattaa myös seurata Käsityötarvikemarkkinoiden Facebook -sivua. Ja jos kerta avasit Facebookin niin muista tykätä samalla myös Puputsin Puodin Facebook -sivusta! ;)

Ensimmäinen työhuoneprojekti oli sisustaa huonetta mukavammaksi. Lattia pestiin useamman kerran ja vahattiin. Edellisten vuokralaisten jäljiltä tilassa oli muutama valkoinen rimpulahylly. Ihan käytännöllisiä, mutta kaipasivat hieman pientä pintaremonttia. Pitkäaikaisena ideana minulla on ollut päällystää huonekaluja decoupage -menetelmällä sanomalehdillä, mutta koskaan ei ole ollut tarpeeksi arvotonta huonekalua testikäyttöön. Tässäpä oli loistava tilaisuus! Päällystin siis on hyllyni hyllylevyt vanhoilla Hesareilla. Lopputuloksesta tuli mielestäni kiva. Aika näyttää, miten hyllyjen päällysteet kestävät. Mitään virallista decoupage-lakkaa en päällystämiseen käyttänyt, vaan sekoitin epämääräisessä suhteessa vettä ja Erikeeperiä. Sitten vaan sudittiin hylly sekoituksella, aseteltiin sanomalehti varovasti päälle ja sudittiin päälle samaa "vesiliimaa". Kovinkaan paljoa nuo koristukset eivät tavarapaljouden alta näy, mutta onpahan joku persoonallinen juju kuitenkin.

Sanomalehdillä koristeltu hylly.2 comments:

Katju said...

Kuulostaapa hyvältä - oma työhuone ja tuo nappi-ilta ois kiva!

Susanna said...

Ihanaa, voi miten minäkin tahtoisin työhuoneen! Pitäis vaan löytää se ihan läheltä, ei oikein mitään ole nyt ollut :(

Epämääräinen vesi+erikeepersuhde on just paras decoupagelakka :D hyvä idea tuunata hylly tuollai.