Wednesday, February 13, 2013

Muitakin jouluhommia

Serkkupoikien kirjaintumput.
Muutaman joululahjan ehdin tehdä, vaikka ne pääsevätkin blogiin vasta nyt. Pukki tilasi aputontulta tumput lasten serkuille Tomille ja Danielille. Ihan perustumput, joihin neuloihin jämälangoista poikien nimien ensimmäiset kirjaimet. Eipähän tule riitaa siitä, kumpi on kumman. Lanka on vanha Novita Wool, 100 % merinovillaa. Väri on erittäin tummansininen, mutta en saanut kuvasta muokkaamallakaan oikean väristä.


Tein myös mummulleni uudet pitsisukat, tällä kertaa hempeän vaaleanpunaiset. Lankana oli Novita Nalle ja ohjekin löytyy Novitan nettisivuilta.

Pitsisukat mummulle.

Joulukortitkin askartelin yhdessä tyttären kanssa. Teimme aika simppelillä idealla kortit: leikkasin Big Shot -leikkurilla ympyröitä, jotka tytär koristeli ja liimasi korttipohjaan käyttäen 3D-tarratyynyjä. Lopuksi palloihin tehtiin rusetti ja korttiin liimattiin nauha. Ta-daa, siitähän tuli valmiita joulupalloja!

Tämän kortin lanka on vanhaa jämälankaa ja joulupallot on leikattu vanhasta kiina-englanti oppikirjasta.
 Yritin käyttää hyödyksi paljon kierrätysmateriaaleja. Palloja leikattiin mm. pahvista, vanhasta kiina-englanti oppikirjasta, kahvipussista, Aku Ankasta yms. Nauhat puolestaan on osittain ostettu, mutta osa on ihan vaan jämälankaa varastosta, ääriviivatarra-arkkien turhia reunoja tai sitten ostettujen paitojen satiiniripustusnauhoja. Kaikenlaista sitä pystyy käyttämään hyväksi. Vaikeinta korteissa oli tunkea sellaisia kortteja kirjekuoriin, joiden pallot olivat menneet hieman yli reunojen. Vinkkinä muille, jotka tällaisia askartelevat: auta lasta kohdistamaan pallot kortin reunojen sisäpuolelle. ;) Muuten askartelu 3,5-vuotiaan kanssa sujui hyvin. Erityisesti 3D-tarroilla tekeminen sujuu hyvin ja tytär osaa jo itse liimata näitä todella hyvin. Ensi vuonna voi taas varmaan ideoida jotain ihan uutta.
Vasemmalla olevat pallot on leikattu pahvilaatikosta ja väritetty kulta- ja hopeatussilla. Oikealla ylhäällä olevat pallot on leikattu kahvipussista (nurja puoli esillä).

No comments: