Tuesday, February 01, 2011

Pohdintaa lahjasukista

Tein toissa jouluna mummulleni Novitan ohjeella pitsi-/palmikkosukat. Hänellä on kaksi paria kauniita pitsi- ja/tai palmikkosukkia. Kuulemma niitä ei raaski käyttää, koska ne ovat niin kauniita ja jos niitä käyttää, ne kuluvat. Täytyyhän sitä ihmisellä pyhäsukkia olla. Onko muut neulojat törmänneet vastaavaan palautteeseen? Itseäni huvitti, mutta toisaalta myös ärsytti, koska sukat on tehty pidettäviksi. Niinpä tein päätöksen: aion neuloa mummulleni niin paljon kauniita pitsi- tai palmikkosukkia, että hänen on jossain vaiheessa pakko alkaa käyttää niitä muuallakin kuin kaapissa! Onhan se kivaa, että käsityötä arvostetaan, mutta noh... ymmärtänette?

Jouluna 2010 tein mummulleni (hän ei siis itse osaa neuloa muuta kuin oikean ja nurjan silmukan) tällaiset sukat Novitan Syksy 2010 (ravelry) löytyneestä ohjeesta:


Lankana luumunvärinen 7 veljestä. Kuvio oli helppo ja hauska, ja valmiista sukasta tuli todella kaunis. Nämä myös valmistuivat todella nopeasti - ehkä lähestyvällä aatolla oli myös jotain tekemistä asian kanssa. Myös mummuni tykkäsi sukista ja soitti ihailupuhelun joulun jälkeen. Montakohan sukkaparia saan tehdä ennen kuin nämä sukat pääsevät käyttöön asti? ;)

No comments: