Friday, January 22, 2010

Maidottomia reseptejä

Jokin aika sitten kyselin linkkejä ja vinkkejä maidottomaan ruokavalioon. Nykyisin onneksi pikkuisen maha kestää jo jonkin verran sitä, että syön maitotuotteita, vaikka vielä imetänkin.

Tässä listaa muutamista vinkeistä, mitkä itse koin hyviksi:

Vegaanisuklaakakku tämä suklaakakku oli suussasulavan hyvää ja katosi aika äkkiä lautaselta. ;)

Yhteishyvän ja Pirkan reseptisivuilta pystyy helposti etsimään maidottomia reseptejä.

Pirkanmaan Allergia- ja astmayhdistyksellä oli myös kätevät reseptisivut.

Ylipäätään monet keitot ovat käteviä maidottomia ruokia (lihakeitto, kalakeitto, jne.).

Maidon korvaavista tuotteista lemppareitani ovat kaurasta tehdyt "maito"tuotteet. Vaikka kahvimaitona menisikin nykyisin tavallinen lehmänmaito, suosin kauramaitoa, koska se kestää kauemmin. Erityisesti Rainbow'n kaurajuoma yllätti positiivisesti. Sunnuntailla oli hyvää maidotonta valmisvaniljakastiketta ja Keijun soijajugurtit olivat hyviä ja edullisia. Positiivinen yllätys ovat Alpron soijajogurtit ja erityisesti tummasuklaavanukkaat, jotka ovat vadelmien kanssa aivan loistava herkkupala! Soijasta kuitenkin tulee helposti turvotusta ja ilmaa itselle ja lapselle, jos sitä käyttää liikaa.

Kun lopetan imettämisen, aion ostaa litran maitoa ja ison hapanleivän ja vetää niitä niin paljon kun napa vetää! Mies naureskeleekin, että joku päivä kotiin tullessaan löytää mut sohvalta röhnöttämästä housun vetskari auki, maitopurkki toisessa kädessä ja ruisleipä toisessa kädessä kuolaa ja maitoo suupielistä valuen. Että semmoista.

Ja jottei ihan kuvaton postaus ole, niin tässä kuva hänestä, jonka takia meikäläisen piti ruokavaliota muuttaa:

2 comments:

Tuula said...

Kiitos vierailusta. Kyllä aina kannattaa varoa eläimen ja lapsen kanssa, vaikka olisi kuinka kiltti koira/kissa. aina jotain voi sattua, juurikin vaikka turkkia "kokeillaan" niin piankos kissa raapaisee, vaikka ei tarkoita pahaa.

Oi, millainen ilopilleri!!!

:) Minä olen kamera kädessä yrittänyt ikuistaa ensimmäisiä hymyjä, mutta ikinä en onnistu.

Tiina said...

Että on söpö vauveli! <3