Friday, September 25, 2009

Reseptivinkkejä?

Olen tällä hetkellä maidottomalla, pavuttomalla, rukiittomalla, naudattomalla ja kaalittomalla ruokavaliolla. Ts. kaiken sellaisen olen karsinut, joka aiheuttaa vauvalle masuvaivoja. Tätä ruokavaliota on kestänyt jo jonkun aikaa ja hyvät ruokareseptit ja ideat alkavat loppua. Sattuisitko tietämään jonkun hyvän reseptin jostain? Linkit, kirjavinkit ja kommenttiin kirjoitetut ohjeet otan ilomielin vastaan. Auta neulojaa hädässä, en jaksa enää syödä samoja ruokia koko ajan!

Langanostolakkokin muuten saattaa joskus jopa loppua: Ravelryssä tällä hetkellä meikäläisellä 93 projektia. Jotain pientä olen saanut melkein valmiiksikin, josta toivottavasti myöhemmin lisää!

6 comments:

Jaana said...

Olis tietysti helpompi, jos tietäisi mitä syöt, minkälaista olet tähän asti syönyt ja mitä kaipaat :)

Kirjastosta voinee löytyä sellainen kun Allergisen lapsiperheen keittokirja, missä on paljon vinkkejä. Ja näemmä sitä on ainakin joskus ollut huuto.netissäkin edullisesti.

Yahoossa toimii myös allergia-lista, jolla on ainakin joskus ollut myös reseptejä siellä jossain.

Google löysi tämän: Elise Pasanen & Elise Niemelä
Mitä saisi tarjota? Ruoka-allergisen keittokirja

Voitko käyttää kauramaitoa, kaurajogurtteja jne? (Yosa-merkkisiä ainakin, jonkun toisen merkin alta löytyy muistaakseni kaurakermaa leivontaan jne).

Marjoja paljon, jos vaan mahdollista, sallittuja hedelmiä.

Kyllä sitä syömistä löytyy, kun alkaa soveltamaan ja kirjaa vaikka ylös ne, mitä voi syödä. Usein se on helpompi hahmottaa kuin se, mitä ei saa syödä. Sitten siitä alkaa hahmotella uusia ruokalajeja ja leivonnaisia :)

Tsemppiä!
Olen itse ollut lapsen allergioiden takia imetysdieetillä aikoinani ja kyllä se alkuun oli melkoista... Mutta sitten alkoi oppia tekeen sallituista ruokaa ja herkkuja (kuka nyt ilman niitä pärjäis....) ja tuntui että voihan sitä syödä vaikka mitä.

http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=1823&rname=allergisen_mokkapalat Noita olen tehnyt maidottomana, soijattomana, viljattomana jne. Nesteeksi vettä/mehua, jauhojen tilalle vaikka perunajauhoja/riisijauhoja/gluteenittomia jauhoja, jos nuo vehnäjauhot ei käy. Kaakaon voi jättää pois taikinasta jos se ei sovi (hiukan enempi jauhoja sitten), kuorrutteen kanssahan voi myös säveltää sitten :) Jos maito sopii, voi tehdä jonkun tuorejuustokuorrutteen vaikka. Voihan sen jättää kokonaan poiskin. Unohdin jo ne kielletyt tässä vaiheessa... :D

Saijja said...

Hei poimi mut irkissä privaan niin saat kuule ohjeita enemmän kun tarviit, juuri semmoisia mitä on todettu melkein 8v aikana hyväksi :)
Löytyy täytekakkua, mokkapaloi, leipää jne jne jne...
Onneksi tuo ei tänä päiväivänä ole edes vaikeaa kun joka kaupassa on jotain.
Noi kirjat on meillä todettu huonoksi, aivan liian monimutkaisia ohjeita, helpommallakin pääsee.
Viljat ei käy niin on riisi tuotteet. Tampereella myy punnitse ja säästä hesassakin myy joku paikka, etsin ne sulle kyl.. Siellä on riisivanukasta, jugua, jäätelöä (jäätelöä myy cittarit)...
MÄ jopa tiedän kaupat :D

Saijja said...

tässä tää yks hyväksi todettu linkki
http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/index.htm
tuolta voi valita mikä sopii ja soveltaa myös hieman

makepeace75 said...

Mun blogin sivupalkissa on reseptipankkini linkki. Sinne olen koonnut pääasiassa itsekeksittyjä ja hyväksi havaittuja reseptejä, joista kaikki taitavat täyttää kriteerit. :o) Jospa niissä olisi jotain vaihteluun ja virkistykseen. Ja kaikki ovat vielä helppoja ja yksinkertaisiakin. Nämä eivät ole mitään hienoja allergiaruokia, mutta ei niissä ainakaan noita luettelemiasia aineita ole, jos jätät juuston pois. :o)

Puputsi said...

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Huomisia synttärikahveja varten kaipailin just kaikkea herkkutarjottavaa. Taidan ainakin noita mokkapaloja kokeilla, koska siinä on kaikki semmoista, mitä saan syödä. Tuolta Pirkanmaan allergiasivuilta löyty myös maidoton kinuskikastike, nams!

Zallaah said...

kanaa, kalaa? maito on hellpoa korvata leipomisessa ihan millä vaan, kaikkia korvikkeitakin on ihan riittämiin olemassa maitohyllyssä =)