Wednesday, January 27, 2010

Maailman paras mutakakku

Nams maiskis... Löysin niin herkullisen mutakakkureseptin, että haluan jakaa sen teidän kanssa. Alkuperäinen ohje on julkaistu Suomen Kuvalehden numerossa 40/2009. Julkaisen reseptin tässä toimittajan (Liisa Tikkanen) luvalla.


Medicien suklaatorttu
100 g voita
200 g tummaa suklaata
200 g tomusokeria
4 munankeltuaista
4 munanvalkuaista
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria

Voitele ja jauhota pyöreä vuoka, jonka pohjalle leikataan leivinpaperi, jottei löysä kakku tartu kakkuvuokaan kiinni. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi, johon lisätään perunajauhot ja vaniljasokeri. Sekoita koko mössö sulaneeseen, mutta jäähtyneeseen suklaaseen, vatkaa valkuaisista kova vaahto ja nostele sekaan.

Paista 180-asteisessa uunissa (keskiosassa) n. 20- 25 min. Valmis kakku vaikuttaa vähän raa'alta keskeltä, ja reunoista tulee ihanan rapeat. Tarjottavaksi kakun kanssa sopivat vadelmat, kermavaahto ja/tai kahvi. (Häviää kyllä lautaselta ihan ilman sivutarjottaviakin!)

2 comments:

Rosmariini said...

Hei Puputsi, näin että olit käynyt blogissani ja tottahan uteliaisuuttani tulin vastavierailulle. Ja mitä löysin kasan blogeja joiden seassa menin ihan ymmälle, vedätkö kymmeniä neuleryhmiä ja "ompeluseuroja" ja blogeja samanaikaisesti. Joka tapauksessa ihania lankoja ja värejä, ihania neuleita ja ihailtavaa tarmokkuutta! Poimin itselleni Saltkråkanin sukkien ohjeen, ne olivat todella kauniit ja minulla on varastossa valk. villalankaa, joten ohje osui kuin nappi silmään, mutta mistä aikaa kutomiseen. Meneillään villapaita tyttärelle ja muita pikkuhommia. Tuo mutakakun ohje on myös pakko kokeilla jonain päivänä kun kakun ja makean himo iskee, vaikka laihduttaa pitäisi. Hyvää talven jatkoa ja kivoja neulehetkiä, toivottaa Rosmariini.

Maaret said...

Todella herkullisen kuuloinen ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti:) Kiitos, että jaoit tämän meille muillekin.