Sunday, December 27, 2009

Joulukortit 2009

Itselle muistiin ja myös muiden iloksi vuonna 2009 askarrellut joulukortit (kuvia on paljon, varoituksena huonolla yhteydellä surffaaville):

Taustalla mulperipaperia. Joulukuusi on leikattu servetistä ja kiinnitett decoupage-lakalla.

Tähti leikattu servetistä. Kiinnitetty decoupage-lakalla. Servetistä käytetty toinen kerros, jossa väriä on paljon vähemmän. Tähden muotoa korostettu kimalleliimalla.

Valkoinen reuna vasemmalla leikattu servetin valkoisesta osasta ja liimattu decoupage-lakalla. Koristeena 3D-tarra.

Pallot serveteistä. Kiinnitetty decoupage-lakalla ja reuna viimeistelty kimalleliimalla.

Ylläolevat kortit: kuvat leikattu serveteistä ja kiinnitetty valmiiseen korttipohjaan decoupage-lakalla. Koristelussa käytetty kimalleliimaa.

Taustasivut kiinankielen oppikirjasta, päällä 3d-tarra.

Valkoiselle korttipohjalle tähdet servetistä decoupage-lakalla.Oikeanpuoleisessa kortissa servettikuvan alla valkoista kuultopaperia. Liimatessa paperi veti koko kortin ihan ryttyyn. En lähettänyt tätä kellekään, koska siitä tuli niin epäsiisti. Vasemmanpuoleisessa kortissa hopeista, hieman ohuempaa kuultopaperia. Sekin veti kortin ihmeellisesti ryppyyn. Kortit olivat yön yli painon alla suoristumassa, mutta silti ovat ihan kikkaralla. Jos joku osaa sanoa, miten kuultopaperi kannattaa liimata ilman, että se rypistyy, niin vinkit otetaan vastaan ilomielin!

Edelleen serveteistä leikattuja kuvia, jotka on kiinnitetty decoupage-lakalla. Korttien koristelussa käytetty myös kimallaliimaa ja kulta- ja hopeatusseja.

Ideat vapaasti kaikkien käytettävissä. :) Innostuin pitkästä aikaa korttien tekemisestä. Pitänee yrittää ensi vuonna lähettää enemmänkin itsetehtyjä kortteja. Mitäs kaikkia korttijuhlia niitä onkaan vuosittain? Synttärit, nimpparit, pääsiäinen, ystävänpäivä, joulu, äitien- ja isänpäivä... muistaako joku muita? Tietysti voishan sitä joskus ilahduttaa ihmistä itsetehdyllä kortilla ihan muuten vaan.

3 comments:

Haka said...

Kivoja ideoita! Kaksipuolinen teippi on paperiaskartelijan perusvaruste, liima kannattaa melkeenpä unohtaa. Itse suosin Bilteman leveän kaksipuolisen nimeen, mutta askartelukaupoista saa myös ohuempaa, jota ei tarvitse leikellä yhtä paljon. Kuultopaperi on hankala, kun teippikin sieltä alta kuultaa. Mutta jos käytät noin reunapaperina eli toinen kuva on päällä, niin laita kaksipuolinen teippi vain sen kuvan taustan alle eli reunat jää vapaaksi. Toinen vaihtoehto on käyttää esim. sirkkarenkaita (eyelets) tai haaraniitejä (brads) niin, että teippiä ei tarvita. Ja nythän toki laajennat korttiharrastuksen synttärikortteihin? :D

Puputsi said...

Kakspuoleinen teippi ei tullu mieleenkään! Kiitos vinkeistä, pitääkin testata! Kaiken muun sain mielestäni kivasti, toi decupage-lakka on kätsyä kaikkiin ohuempiin ja huokosiin papereihin.

Pitääkin alkaa tehdä synttärikortteja. Pitääkin selata seuraavat synttärit kalenterista! Mietin myös sitä, että kun myyn tuolla Puodissa kaikkee semmosta, mistä mulla on ylituotantoo, että pitäskö sitä alkaa myydä itetehtyjä korttejakin. :D

Tupuna said...

Moikka!

Tulin kysymään, mitä olen tehnyt ohjeellasi? MUlla hävisi jonnekkin kommenttisi ja nyt en tiedä mistä sua kiittää. :)