Sunday, December 27, 2009

Joulukortit 2009

Itselle muistiin ja myös muiden iloksi vuonna 2009 askarrellut joulukortit (kuvia on paljon, varoituksena huonolla yhteydellä surffaaville):

Taustalla mulperipaperia. Joulukuusi on leikattu servetistä ja kiinnitett decoupage-lakalla.

Tähti leikattu servetistä. Kiinnitetty decoupage-lakalla. Servetistä käytetty toinen kerros, jossa väriä on paljon vähemmän. Tähden muotoa korostettu kimalleliimalla.

Valkoinen reuna vasemmalla leikattu servetin valkoisesta osasta ja liimattu decoupage-lakalla. Koristeena 3D-tarra.

Pallot serveteistä. Kiinnitetty decoupage-lakalla ja reuna viimeistelty kimalleliimalla.









Ylläolevat kortit: kuvat leikattu serveteistä ja kiinnitetty valmiiseen korttipohjaan decoupage-lakalla. Koristelussa käytetty kimalleliimaa.

Taustasivut kiinankielen oppikirjasta, päällä 3d-tarra.

Valkoiselle korttipohjalle tähdet servetistä decoupage-lakalla.



Oikeanpuoleisessa kortissa servettikuvan alla valkoista kuultopaperia. Liimatessa paperi veti koko kortin ihan ryttyyn. En lähettänyt tätä kellekään, koska siitä tuli niin epäsiisti. Vasemmanpuoleisessa kortissa hopeista, hieman ohuempaa kuultopaperia. Sekin veti kortin ihmeellisesti ryppyyn. Kortit olivat yön yli painon alla suoristumassa, mutta silti ovat ihan kikkaralla. Jos joku osaa sanoa, miten kuultopaperi kannattaa liimata ilman, että se rypistyy, niin vinkit otetaan vastaan ilomielin!

Edelleen serveteistä leikattuja kuvia, jotka on kiinnitetty decoupage-lakalla. Korttien koristelussa käytetty myös kimallaliimaa ja kulta- ja hopeatusseja.

Ideat vapaasti kaikkien käytettävissä. :) Innostuin pitkästä aikaa korttien tekemisestä. Pitänee yrittää ensi vuonna lähettää enemmänkin itsetehtyjä kortteja. Mitäs kaikkia korttijuhlia niitä onkaan vuosittain? Synttärit, nimpparit, pääsiäinen, ystävänpäivä, joulu, äitien- ja isänpäivä... muistaako joku muita? Tietysti voishan sitä joskus ilahduttaa ihmistä itsetehdyllä kortilla ihan muuten vaan.

Jouluneuleita

Joulu tuli ja toi tullessaan meikäläiselle huippukivoja lahjoja. Lienen ollut kiltti kuluneena vuonna, kun tuli niin paljon kaikkea kivaa. :)

Jouluvaihtopaketista löytyi herkullista teetä, yksi Zauerpalli, salmiakkia, Kiila-sukkien ohje ja Lumi-huivi. Ihan huippua! Huiveille on aina käyttöä, pallit on ihania ja salmiakki herkullista! Kiila on myös ensimmäinen yksittäin ostettu sukkaohjeeni. Olenkin ihaillut näitä sukkia jo jonkun aikaa.

Mieheltä sain lahjaksi kaikkea ihanaa, mm. lahjakortin hierojalle. Joka neulojan toivelahja! Lisäksi sain ensimmäistä kertaa Suomessa ilmestyneen virolaisen Käsityö -lehden. Tykkään lehdestä kovasti! Ainoa miinus on, että neuleohjeita ei ole mitoitettu kovinkaan suurelle kokoskaalalle. Parasta lehdessä on ehdottomasti ideoiden määrä. Selaillessa pää alkoi suhista ja täyttyä kaikenlaisilla mahtavilla visioilla. Kivaa oli, ettei lehden käsityö rajoitu pelkästään neulomiseen ja ompelemiseen vaan mukana oli myös askartelua, huovutusta ja vaikka mitä. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan lehteen!



Itse neuloin lahjaksi muutamia perussukkia isälle ja veljelle, joista en tajunnut edes ottaa kuvia. Mummulleni neuloin lahjaksi Lyyra-sukat punaisesta Novitan Nallesta.

Äidilleni neuloin Sauna-sukat. Lankana näissä on Ranco solid, joka on muuten vallan herkullista ja ihanaa lankaa neuloa!


Siskolle neuloin Silmäpako-säärystimet. Nämä olivatkin täysi hitti! Sisko hihkui ja pomppi pitkin olkkaria tajutessaan, että säärystimiä voi käyttää korkokenkien kanssa.

(Lisään kuvan myöhemmin, kun sisko ottaa sen. Unohdin itse kuvata.)

Omalle vaihtoparilleni neuloin Marylka-kämmekkäät, joihin huovutin kissan kuvan. Lankana Liettuasta ostettu nimetön täysvillalanka.


Näköjään kaikki joululahjaneuleiden ohjeet olivat Ullasta. Ja Ullasta puheenollen, Ullan vuoden 2009 ekstra ("Mummo-Ulla") on ilmestynyt! Meikäläinen kirjoitti artikkelin herttaisesta neulovasta Mummosta ja kirjoitin ohjeen samaisen Mummon lapasista. Nauttikaa!

Hauskoja välipäiviä kaikille!

Sunday, December 06, 2009

Puputsin Puoti myyjäisisissä 12.12.09

Rapakiventie 12:ta talotoimikunta järjestää myyjäiset. Myös Puputsin Puoti tuotteineen on paikalla. Myynnissä on tuotteita, joita et löydä nettikaupasta.

Paikka: Rapakiventie 12, A-talon kerhohuone, Helsinki
Aika: 13.00 - 15.00

Tervetuloa shoppailemaan!

Kuvassa Suklaanappi.

Tuesday, December 01, 2009

Ullakivaa

Ullan pikkujouluja vietettiin lauantaina. Pippaloissa oli todella hauskaa. Kiitos kaikille ihanasta seurasta! Myös kokous sujui sutjakasti ja olen taas hallituksessa mukana uudella innolla.


Juhlista ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin:
Sain kaksi kerää Puroa ja yhden vyyyhdin Jitterbugia. Värit ovat kertakaikkisen ihanat. Vielä ei ole suunnitelmia langoille, mutta Puroista ajattelin kokeilla villahousuja vauvalle.