Tuesday, August 22, 2006

Ihanainen Sny:ni

Eilen kun tulin kotiin töistä, mies juoksi avaamaan oven pistaasipussi toisessa ja mystinen postipaketti toisessa kädessään. "Tässä on sulle paketti julkiselta ystävältä ja tässä salaiselta ystävältä", hän kertoi. Pistaasit olivat mieheltä ja postipaketti oli Salaiselta neuleystävältä!



Pitihän se paketti avata samantien, ja tällaista kaikkea kivaa sieltä löytyi:

Paketissa oli saatekirje (oikealla ylhäällä), 100g Opalin Rodea -lankaa , 100g Flotte Socken Jacquard -lankaa, Salomonin solmuista tehty ihanan violetti huivi, suloinen kissakortti (huomatkaa miten ne kortissa olevat kissat kyylää viereistä pakettia, eikä ihmekään, sillä siinä oli pientä kivaa meidän kissoille), kaksi leluhiirtä kissojen salaiselta kissaystävältä (leluja, kun aitoja ei emäntä kuulemma antanut lähettää) ja Salmiakki Aakkoset -pussi.

Oli aivan ihana paketti! Huivia pidin eilen niin paljon kuin vain lämmöltä pystyi. Se on niin kaunis ja niin ihanan värinen! Salomoninsolmut kiinnostavat minuakin, mutta vielä en ole saanut niistä mitään aikaiseksi. Kivaa nähdä, miten hienoa voi tehdä.
Myös sukkalangoista olen aivan innoissani, koska en ole kumpaakaan niistä ikinä kokeillut. Yllättäen, näistä keristä taitaa tulla sukat! Haluaisin kokeilla kaikkia erilaisia kantapäitä ja kärkikavennuksia, joten näistä voisi tulla sellaiset. Tai sitten ihan perussukat. Langat raidoittuvat itsestään, ja vyötteen kuvan mukaan raidoista tulee veikeät. Kunpa saisin aikaa tehdä sukat! Uskoisin, että salmiakkipussi löytää kodin masustani, toistaiseksi se on vielä - ihme! - avaamattomana pöydälläni.


Myös Riesaa tuntui kovasti hiiripaketti kiinnostavan, joten avasimme sen yhdessä. Lopuksi vielä äksönkuvat kissoistamme testaamassa uusia lelujaan:


Ai niin, ihan lopuksi (nyt oikeasti lopuksi), voisin vielä mainita, että sain työpaikan tämän vuoden loppuun. Aloitan ensi perjantaina Kelan ulkomaan yksikössä työt. Eniten jännittää, miten jaksan kaiken tämän touhuamisen, sillä opintojakin pitää suorittaa samalla. Toivottavasti saa paljon voimaannuttavia tsemppikommentteja! :)

Sunday, August 20, 2006

Huh hellettä

Kiirusta on pitänyt, ettei ole saanut mitään neulottua aikaiseksi eikä blogatakaan ole ehtinyt. Kuumuuskin on vienyt voimia, eikä oikein saa mitään aikaan. Huomisesta lähtien ajankäyttö tiukkenee entisestään, koska olen päivät töissä ja illat koulussa. Vähän pelottaa oma jaksaminen, mutta onneksi sain salaiselta neuleystävältäni sähköisen postikortin, jossa hän kertoi minun voivan odottaa pakettia saapuvaksi ensi viikolla! Huisin jännää! :)

Vaikka minä en ole ollutkaan ahkera, niin posliinikukkani on sitä mun edestänikin. Katsokaa, miten ihania kukkia se on kukkinut jo muutaman viikon:

Käsitöitä on mukavasti kesken: Yhdestä huivista puuttuvat hapsut, aloitin kypärämyssyn Artedaamien ohjeella (saa nähdä mitä siitäkin tulee), kaulahuivin aloitin ale-Palmasta (tuntuu tosi kivalta iholla), sormikkaita olen aloittanut varren verran ja kahteen paitaan Samoksesta olen luonut silmukat, mutta en ole saanut niitä sen pitemmälle. Lisäksi minulla on kesken yhdet hahtuvalapaset, jotka on mystisesti kadonnut johonkin! Olen jo kolunnut koko kämpän läpi, mutta hahtuvakiekkoa, keskeneräistä lapasta ja puikkoja ei löydy mistään. Jos olisin keskeneräinen hahtuvalapanen, mihin menisin?...

Kuten jo sanoinkin, valmiiksi en ole saanut oikeastaan yhtikäs mitään. Pari tilkkua tein Vaaka ry:lle. Halusin treenata intarsiaa, joten harjoittelin noilla sydäntilkuilla. Raidalliseen tilkkuun puolestani yritin saada kaikki siniset langanjämäni. Se ei tosin ihan onnistunut, joten pitänee tehdä toinen jämätilkku. Yhteensä olen saanut tilkkuja aikaiseksi 14 kappaletta (mikäli löysin äsken ne kaikki, kun niitä laskeskelin) ja äitini antoi minulle 4 kappaletta omiaan (mikäli löysin niistäkin kaikki). Kohta on siis yksi täkillinen tilkkuja! Mutta unohdetaan se tilkkujen päättely... En ole varmaan yhtäkään tilkkua päätellyt kokonaan... Ajattelin kokeilla peittoa kootessa niiden virkkaamista yhteen. Näkee sitten, miten hauska siitä jälki siitä tulee. Muut tilkut eivät sitten olekaan edenneet laisinkaan...


Parit silmukkamerkitkin tein, kun ehdin ihme kyllä käymään yhtenä päivänä töiden jälkeen ostamassa vähän helmiä. Olisin blogannut helmetkin, mutta en saanut niistä hyviä kuvia, enkä viitsi suttuisia kuvia esitellä. Ihan kivoja silmukkamerkkejä niistä mielestäni tuli, vaikka kuva onkin vähän huono:


Tein itselleni Sauna-sukkia, mutta niistä tuli aivan järjettömän isot, joten purkuun menevät. Lisäksi sukkien väri ei tuntunutkaan loppujen lopuksi kivalta. Tein sukat vähän liian paksuilla puikoilla (ohjeessa sanotaan 2,5mm ja tein 3,5mm). Pitänee ostaa oikeankokoiset bambuiset puikot, koska metallisilla sukkapuikoilla en taida haluta enää neuloa yhtikäs mitään.

Neulehaaveita tuntuu kertyvän aina, kun ei niitä ehdi toteuttamaan... Haluaisin neuloa itselleni jonkun kivan neuletakin Samoksesta, mutta kivaa ohjetta en ole vielä löytänyt. Tämänhetkinen lempparilankani on ehdottomasti Samos. Lisäksi haluaisin tehdä itselleni sopivat Sauna-sukat, ja Ullasta löytyy muutenkin niin paljon ihania ohjeita, että haluaisin tehdä ne kaikki heti nyt mulle! Joululahjojakin olen jo vähän miettinyt... Mies tilasi pipon, joka pitäisi tehdä. Lisäksi huivi-innostus kaivelee mielen perukoilla edelleen. Mutta voisiko joku kertoa, mistä sitä aikaa saa ostettua?

Tuesday, August 08, 2006

Silmukkamerkkejä - ihan itse!

Hihhei, tänään tuli postissa Villihelmeltä tilatut tavarat, ja innostuinpa väkertämään parit silmukkamerkit. Lisäksi käytiin äitin kanssa Jumbossa, ja ostin Sinellistä vähän lisää helmiä merkkeihin. Anttilassa oli Novitan Tango Fanin poistovärejä halvalla, niin ostin niitä neljä kerää. Seuraavan kuvashow'n aikana voi nauttia siitä, mitä tänään ostin.

Silmukkamerkkien tekeminen on todella hauskaa! Aika hurahti kuin siivillä niitä väkertäessä. Käytin noihin merkkeihin laatikoista löytyneitä lasihelmiä. Ovat ilmeisesti jotain lapsuuden peruja. Merkkien tekemiseen iski hirveä himo. Kerroin miehellekin, kuinka onnelliseksi minut saisi punaisilla/violeteilla silmukkamerkkeihin sopivilla lasihelmillä. ;) Tuli vaan tässä mieleen, että montako miljoonaa silmukkamerkkiä yksi ihminen sitten voi tarvita?... Jos silmukkamerkkejä jää yli, niin sehän tarkoittaa vaan sitä, että on liian vähän töitä kesken! ;)

Mitään muuta en sitten olekaan saanut aikaiseksi, kuin shoppailua. Aloitin elämäni ensimmäiset Sauna-sukat tänään, mutta valmista on niin vähän, etten sitä vielä viitsi esitellä. Ohje tuntuu kivalta ja yllättävää kyllä aika helpoltakin. Ties mikä pitsisukkien väkertäjä meikäläisestä vielä tulee. ;) Sain sukista myös innoitusta, että voisin suunnitella huivin, mutta ei siitä vielä sen enempää. Saa nyt nähdä, saanko ikinä itse suunniteltua yhtikäs mitään pussukoita tai pipoa suurempaa.

Ai niin, olen unohtanut monesti jo mainita, että sain Salaiselta neuleystävältäni sähköisen postikortin! Kiitos siitä. Se tuli juuri päivänä, kun olin kotona kuumeessa, ja piristi erittäin paljon muuten niin ankeaa päivää!

Sunday, August 06, 2006

Arvonta



Tänään suoritettiin arvonta, jonka viime sunnuntaina lupasin tuhannen kävijän kunniaksi. Onnettareksi joutui käymässä ollut kaveri, hidu.






Vasemmalla arvontalipukkeita sekoitetaan.
















Ja itse jännittävä arvonta!











Ja lopulta voittajaksi selviytyi:




K2O! Pistäpä yhteystietosi mulle, niin pistän sulle postissa tulemaan palkinnon, joka on kaksi kerää Novitan Kid Mohairia. Toivottavasti tykkäät mohairista. ;)









Olen myös toiminut ahkerasti sukkatehtaana. Sain jopa yhden tilkun tehtyä Vaakalle, mutta en sitä jaksanut kuvata. Rättiprojekti ei ole edistynyt yhtään, mutta kaipa se taas tästä, kunhan saa puikkoja vapaiksi.

Tein myös miehelle tumput, mutta tulikohan niistä liian isot? ;)


Ehkäpä nuo koneessa kutistuvat, kun olisi tarkoitus huovuttaa. Huvittavan kokoiset lapaset kyllä. Hahtuvatumput olisi vielä tulossa mulle itselle ja kaverille. Ajattelin, että vois jämistä jotain kassia ehkä kokeilla huovuttaa, mutta se idea on vasta haaveiluasteella.

Näihin sanoihin, Larppa kuittaa ja häipyy koneelta. ->

Friday, August 04, 2006

FIFIIIII!!

Vautsi vau, nyt se on vihdoin valmis! Siinä se on, kaikessa komeudessaan:


Valmistuminen vähän hidastui kesän takia, koska kuumalla ei tee mieli pitää tuollaista isoa lämmintä möykkyä sylissä. Nyt se valmistuikin mukavasti syksyksi. Ja on aivan ihana! Oon tosi ylpeä siitä. Iski vaan kauhea himo tehdä erilaisia huiveja (nyt ymmärrän muita neulojia paaaljon paremmin taas), ja oonkin miettiny, mikä huivi sopisi tehtäväks Fifin jälkeen. Ajattelin melko tylsästi Fifi2:sta, jota vois ehkä käyttää myös kaulahuivina tarpeen vaatiessa. Vai voisko? Joka tapauksessa nykyinen Fifi on tehty Nallesta 3,5 puikoilla. Ensi kerralla voisin käyttää vähän paksumpia puikkoja, näkyisi toi malli varmaan paremmin.

Ajattelin kuitenkin tehdä seuraavan huivin tuossa alla näkyvästä langasta, jonka ostin Menitasta. Meinaan siis tuota Grignascon Tangoa. Otin kerän käteen ja olin mennyttä naista. Langan speksit: virgin wool 50%, alpakka 25% ja viskoosia 25%. 20s ja 32krs = 10cm. Tiiä sitten vielä, mimmoista sitä on neuloa, mutta jos on kivaa neulottavaa, niin tästä vois syntyä vaikka se ihana neuletakki itselle, mistä oon jo haaveillu. Pitää vielä keksiä jostain joku ohjekin. :)


Kävin siis ratsaamassa myös Menitan, jossa olikin kivasti alennuslankoja. Kaikki muut langat tarttuivat mukaan, "kun kerran halvalla saa". Butterfly vaikuttaa kivalta uudelta tuttavuudelta, vaikka en tiedäkään, mitä siitä tekisin. Palmaa ostin, koska uskoisin tuon vaaleanpunaisen olevan jonkun tyttölapsen onnentuoja. En kyllä tiiä yhtään, mitä niistä tekisin. Violetista vois tehdä itselle jotain. Mietin kyllä, lieneekö Palma keinokuituisuudensa takia kovin hiostava. Brillaa ostin - krhm - kilon. Mutta aion oikeasti käyttää tämän johonkin! Mielessä on yksi kiva toppi, joka oli myös Menitassa näytillä. Pitää vaan etsiä se lehti jostain, missä ohje on. Mutta mitäpä sitä enää topilla, johan tässä kohta talvikin tulee.

Sunnuntaina jatketaan arvonnan merkeissä, nyt neulomaan.